
«Ως εδώ» θα φωνάξουν τα ευρωπαϊκά συνδικάτα στις 29 Φεβρουαρίου
Με κεντρικό σύνθημα «αρκετά ως εδώ, τα μέτρα λιτότητας δεν είναι η μόνη απάντηση στην κρίση» η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργατικών Ενώσεων (CES), στην οποία μετέχουν 85 συνδικάτα, απευθύνει κάλεσμα για μία «ημέρα ευρωπαϊκής δράσης» στις 29 Φεβρουαρίου, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι κύριοι εκπρόσωποι της CES ανέβηκαν την Τετάρτη στο βήμα που στήθηκε έξω από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες διαμαρτυρόμενοι για την κοινωνική υποβάθμιση της Ευρώπης, ενώ νωρίτερα είχαν γίνει δεκτοί από τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι.
Με κεντρικό σύνθημα «αρκετά ως εδώ» η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργατικών Ενώσεων (CES), στην οποία μετέχουν 85 συνδικάτα, απευθύνει κάλεσμα για μία «ημέρα ευρωπαϊκής δράσης» στις 29 Φεβρουαρίου, την παραμονή της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Τα μέτρα λιτότητας δεν είναι η μόνη απάντηση στην κρίση» τόνισε την Τετάρτη η Μπερναντέτ Σεγκόλ, γενική γραμματέας της CES, κατόπιν έκτακτης συνεδρίασης της Ομοσπονδίας.
«Μοναδικός στόχος της ευρωπαϊκής συνθήκης είναι να μειώσει στο μέγιστο δυνατόν τα δημόσια ελλείμματα όποια και να είναι τα κοινωνικά επακόλουθα. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να επιβάλουμε μέτρα που δεν τελεσφορούν, που βυθίζουν τις χώρες περισσότερο στην κρίση και φτωχαίνουν όλο και περισσότερο τον κόσμο» τόνισε η Σεγκόλ.
«Είναι το όλως αντίθετο της πολιτικής της αναθέρμανσης μέσω των επενδύσεων, την οποία θα πρέπει να προκρίνουμε» δήλωσε η ίδια.
Οι κυριότεροι εκπρόσωποι της CES -ο Μπρένταν Μπάρμπερ (επικεφαλής του βρετανικού συνδικάτου TUC), ο Μπερνάρ Τιμπό (γαλλική CGT) και η Ανελίε Μπούντεμπαχ (του γερμανικού DGB)- ανέβηκαν στο βήμα που είχε στηθεί έξω από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για «να καταδείξουν την ενότητα των ευρωπαϊκών εργατικών ενώσεων».
Νωρίτερα είχαν γίνει δεκτοί και από τον πρόεδρο του Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι.
«Η διάγνωση που κάνουν όλα τα συνδικάτα είναι ομόφωνη όσον αφορά την κοινωνική υποβάθμιση στο σύνολο της Ευρώπης» υπογράμμισε ο Τιμπό.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: «Αν με ξαναχτυπήσεις θα καλέσω την Αστυνομία» – Οι φωνές της 39χρονης που καλούσε σε βοήθεια
- Ποια είναι η κατάσταση του Μάριου Οικονόμου: Τα επόμενα εγκεφαλικά τεστ – Τι περιμένουν οι γιατροί
- AI κάμερες στον ΗΣΑΠ για την εισιτηριοδιαφυγή – Στον Περισσό τοποθετήθηκε η πρώτη, ποιος ο σκοπός τους
- Το ελληνικό νησί που υμνεί η Βρετανική Express – «Τιρκουάζ νερά που ανταγωνίζονται αυτά της Καραϊβικής»
- Πυρά αντιπολίτευσης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Προκλητική η Βούλτεψη «κουνάει το δάχτυλο» στην Κοβέσι
- Ιράν: Στασιμότητα στις διαπραγματεύσεις και στρατιωτικές προετοιμασίες της Τεχεράνης – Επιδιόρθωση πυραυλικών βάσεων


