
Συναίνεση και μετά τις εκλογές ζητά από τα κόμματα ο Σόιμπλε
Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα πρέπει να συναινέσουν και μετά τις εκλογές, ώστε να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τόνισε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα πρέπει να συναινέσουν και μετά τις εκλογές, ώστε να πραγματοποιηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, τόνισε από τις Βρυξέλλες ο υπουργός οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Η Ελλάδα πρέπει να υλοποιήσει ό,τι συμφώνησε» ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, προσθέτοντας ότι «όλα τα κόμματα στην Ελλάδα ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών πρέπει να συναινέσουν στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με την ΕΕ και το ΔΝΤ».
Επιπλέον, ξεκαθάρισε ότι η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί προϋπόθεση για τη νέα βοήθεια, αναφέροντας όμως παράλληλα ότι το ΔΝΤ πρέπει να συμμετάσχει στις διαδικασίες για το ελληνικό PSI.
Ως προς το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων, ο Γερμανός αξιωματούχος ανέφερε ότι αναμένει τη νέα έκθεση της τρόικας, η οποία θα εκπονηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: 2 εκτελέσεις θανατοποινιτών σε Φλόριντα και Τέξας – Ο ένας περίμενε σχεδόν 50 χρόνια τη θανάτωσή του
- ΗΠΑ: Στη δημοσιότητα το βίντεο των αρχών με την ένοπλη επίθεση στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου
- ΑΠΘ: Επίθεση κατά του αντιπρύτανη Μιχαηλίδη καταγγέλλουν οι πρυτανικές αρχές
- Βενεζουέλα: Προσγειώθηκε στο Καράκας η πρώτη απευθείας εμπορική πτήση από τις ΗΠΑ τα τελευταία 7 χρόνια
- Ιταλία: Επιβάτιδα γέννησε σε πτήση από το Ντακάρ προς τη Ρώμη
- Γάζα: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ «καταδικάζει» τον Global Sumud Flotilla