Ο φιλοευρωπαίος Νιινίστε νικητής του πρώτου γύρου των προεδρικών στη Φινλανδία
Ο Σάουλι Νιινίστε, υποψήφιος του συντηρητικού και φιλοευρωπαϊκού κόμματος Εθνικός Συνασπισμός του πρωθυπουργού Γίρκι Κατάινεν, κερδίζει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις την πρώτη θέση στις προεδρικές εκλογές της Φινλανδίας. Στον δεύτερο γύρο φαίνεται ότι θα είναι αντιμέτωπος με τον ευρωσκεπτικιστή Πάαβο Βαϊρίνεν του Κεντρώου Κόμματος.
Ο Σάουλι Νιινίστε, υποψήφιος του συντηρητικού και φιλοευρωπαϊκού κόμματος Εθνικός Συνασπισμός του πρωθυπουργού Γίρκι Κατάινεν, κερδίζει σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις την πρώτη θέση στις προεδρικές εκλογές της Φινλανδίας.
Με καταμετρημένες 1,38 εκατομμύρια ψήφους σε σύνολο 4,4 εκατομμυρίων, ο Νιινίστε κερδίζει ποσοστό 40%. Όπως φαίνεται, στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, που θα διεξαχθεί στις 5 Φεβρουαρίου, θα είναι αντιμέτωπος με τον ευρωσκεπτικιστή Πάαβο Βαϊρίνεν του Κεντρώου Κόμματος, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει το 17,8%.
Ανοιχτό παραμένει πάντως το ενδεχόμενο να κερδίσει τη δεύτερη θέση ο επίσης φιλοευρωπαίος Πέκα Χααβίστε των Πρασίνων, που μέχρι στιγμής έχει ποσοστό 14,7%.
Στην τέταρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, βρίσκεται ο εθνικιστής Τίμο Σόινι με 9,5%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό/Γερμανικό
- Μονέκε: «Αυτή ήταν η ατάκα μου στον Μάικ Τζέιμς για την επόμενη ομάδα του»
- ΣΦΕΑ – Καισαριανή: Πάνδημο αίτημα να αποκτηθούν από την πολιτεία οι φωτογραφίες από την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών
- Αστυπάλαια: «Η βάρκα βουλιάζει» – Ψαράς πάλεψε με τα κύματα και τα 10 μποφόρ για να σώσει το καΐκι του
- Σενάρια από την Τουρκία για Ντιαλό: «Μεγάλο ενδιαφέρον ενόψει καλοκαιριού»
- Tax Revenues at 6.207Β in January
- Το μέλλον για τη νεολαία παραμένει αβέβαιο
