
Επαφές με τον Μαριάνο Ραχόι έχει στη Μαδρίτη ο Νικολά Σαρκοζί
Με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι συναντάται στη Μαδρίτη ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου -η πρώτη του Ισπανού πρωθυπουργού από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία- με κύριο ζήτημα, την οικονομία.
Με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι συναντάται στη Μαδρίτη ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
Οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου -η πρώτη του Ισπανού πρωθυπουργού από τότε που ανέλαβε την πρωθυπουργία- με κύριο ζήτημα, την οικονομία.
Όπως υπενθυμίζει το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων Efe, θα είναι η πρώτη φορά από την εκλογική νίκη του περασμένου Νοεμβρίου, που ο Ραχόι θα μιλήσει στα Μέσα Ενημέρωσης.
Σαρκοζί και Ραχόι θα συζητήσουν επίσης το θέμα της Συνόδου Κορυφής της 30ής Ιανουαρίου, όπου τίθεται επί τάπητος η ευρωπαϊκή διακυβέρνηση και η τροποποίηση των συνθηκών.
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται τρείς ημέρες μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Γαλλίας κατά μια βαθμίδα (από ΑΑΑ σε ΑΑ+), ενώ η πιστοληπτική ικανότητα της Ισπανίας υποβαθμίστηκε κατά δύο ακόμη βαθμίδες από την Standard & Poor’s.
Πάντως, ο Οίκος Moody’s δεν φαίνεται να συμμερίζεται -τουλάχιστον προς το παρόν- την αρνητική προοπτική της S&P, διατηρώντας τα πολυπόθητα «ΑΑΑ» για τη Γαλλία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Hello Kitty»: Οι δημιουργοί των «Moana 2» και «Ultraman: Rising» τη μεταφέρουν στη μεγάλη οθόνη
- Χρόνος: Γιατί οι 24 ώρες της ημέρας δεν είναι αρκετές για να τα προλάβουμε όλα;
- Στρέφει το ΝΑΤΟ το βλέμμα στα Στενά του Ορμούζ και τι ρόλο μπορεί να παίξουν οι «ΑΣΠΙΔΕΣ»;
- Πώς αποκαλύπτουμε κρίσιμες πληροφορίες στο διαδίκτυο δίχως να το ξέρουμε
- Επαγγελματική εκπαίδευση ενός κατώτερου θεού: Κακοπληρωμένοι, εξουθενωμένοι και υποτιμημένοι οι καθηγητές
- Η αναπάντεχη εμφάνιση της Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ στις Κάννες





