
«Βούλιαξε» η ιδέα Βρετανού υπουργού για το δώρο των πολιτών στην Ελισάβετ
Το «Αδαμάντινο Ιωβηλαίο» γιορτάζει το 2012 η βασίλισσα Ελισάβετ (60 χρόνια στο θρόνο) και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Βρετανία είναι πολλές. Ο υπουργός Παιδείας Μάικλ Γκοβ πρότεινε ο λαός να «χαρίσει» στην αειθαλή βασίλισσα μια θαλαμηγό. Η πρόταση, η οποία εκνεύρισε αρκετούς, έπεσε στο κενό. Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι δεν είναι καιροί για τέτοια έξοδα...
Το «Αδαμάντινο Ιωβηλαίο» γιορτάζει το 2012 η βασίλισσα Ελισάβετ (60 χρόνια στο θρόνο) και οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Βρετανία είναι πολλές.
Ο υπουργός Παιδείας Μάικλ Γκοβ πρότεινε ο λαός να «χαρίσει» στην αειθαλή βασίλισσα μια θαλαμηγό.
Όπως αναφέρει ο Guardian, στην επιστολή του προς τον αρμόδιο για τους εορτασμούς, αλλά και τον αντιπρόεδρο Νικ Κλεγκ, ο Γκοβ σχεδόν ισχυρίστηκε ότι ένα ακριβό δώρο σε συνδυασμό με τη μεγαλοπρέπεια των εορτασμών θα άλλαζε λίγο το «γκρίζο» κλίμα που προκαλεί στη χώρα η οικονομική συγκυρία.
Η πρόταση, η οποία εκνεύρισε αρκετούς, έπεσε στο κενό. Ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ δήλωσε ότι δεν είναι καιροί για τέτοια έξοδα (περίπου 72 εκατ. ευρώ).
Αλλά και στο στρατόπεδο των Φιλελεύθερων Δημοκρατών που στηρίζουν την κυβέρνηση Κάμερον, η ιδέα προκάλεσε έκπληξη.
Ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη προκάλεσε στους Εργατικούς. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος είπε χαρακτηριστικά: «όταν γίνονται τέτοιες περικοπές στα σχολεία, απορούμε πώς ο αρμόδιος υπουργός για την Παιδεία είχε μια τέτοια ιδέα.»
Υπενθυμίζεται ότι η Ελισάβετ δεν διαθέτει θαλαμηγό, αφού η γνωστή «Britannia», ένα από τα πιο διάσημα πλοία του κόσμου, έχει τεθεί εκτός υπηρεσίας από τον Ιούνιο του 1994.
Οι εκδηλώσεις του Ιωβηλαίου θα διεξαχθούν από τις 2-5 Ιουνίου 2012 και αυτό που οι περισσότεροι επιθυμούν να δουν είναι αν ο κόσμος θα είναι εξίσου θερμός με τη βασίλισσά του, όπως το 2002, όταν η Ελισάβετ συμπλήρωσε 50 χρόνια στο θρόνο.
Η Ελισάβετ ανήλθε στο θρόνο το 1952 σε ηλικία μόλις 26 χρονών. Διαδέχθηκε τον πατέρα της Γεώργιο Στ’, ο οποίος πέθανε από καρκίνο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο για φιλοξενία δύο μικρά παιδιά μετά τον ξυλοδαρμό της μητέρας τους από τον πατέρα τους
- Βανδαλισμούς στο δημόσιο χώρο καταγγέλλει ο δήμος Καστοριάς
- Τα… μαθηματικά της τελευταίας αγωνιστικής στη Euroleague – Όλα τα σενάρια και οι πιθανοί συνδυασμοί για εξάδα και play in (pics)
- H περίπτωση του υπερφυσικού μπεμπέ – Τα μωρά των Νεάντερταλ ήταν γιγάντια
- Αλέξις ντε Τοκβίλ: Ένας φιλελεύθερος νέου τύπου
- Αρμενία: Υπό κράτηση πρόσωπα της φιλορωσικής αντιπολίτευσης ενόψει των εκλογών του Ιουνίου



