«Υπουργός σημαίνει υπηρέτης» λέει ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος
Στην οικονομική κρίση και στην κρίση αξιών της σύγχρονης κοινωνίας αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του τη Δευτέρα στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας. «Αυτός που θέλει όμως να γίνει πρώτος πρέπει να διακονεί», επισήμανε ο αρχιεπίσκοπος και τόνισε ότι: «υπουργός σημαίνει υπηρέτης».
Στην οικονομική κρίση και στην κρίση αξιών της σύγχρονης κοινωνίας αναφέρθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος κατά την επίσκεψή του τη Δευτέρα στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο αρχιεπίσκοπος μιλώντας για την οικονομική κρίση είπε ότι «οι κρίσεις δεν γεννιούνται από μόνες τους. Η πνευματική κρίση είναι αυτή που γεννά τις κρίσεις. Ο εγωισμός είναι αρρώστια, γίναμε εγωκεντρικοί, θέλουμε όλοι οι άνθρωποι να περιφέρονται γύρω από εμάς.
» Αυτός που θέλει όμως να γίνει πρώτος πρέπει να διακονεί», επισήμανε ο αρχιεπίσκοπος και τόνισε ότι: «υπουργός σημαίνει υπηρέτης».
Για τις αξίες ο κ.Ιερώνυμος είπε ότι «Χάσαμε τις αρχές μας. Πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτές. Όμως, ούτε αρχές ούτε αξίες πωλούνται σε σούπερ μάρκετ. Όλα αυτά κερδίζονται με αίμα και θυσία».
Επιπλέον επισήμανε ότι «παλαιότερα δίπλα στις εκκλησίες υπήρχε σχολείο και κοινότητα, τώρα πια το σχολείο βρίσκεται μακριά από την Εκκλησία και δεν εννοώ μόνο γεωγραφικά».
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής