
Χάκερ απειλεί να δημοσιεύσει τον πηγαίο κώδικα του Norton Antivirus
Χάκερ που υποστηρίζει ότι ανήκει σε μια ινδική οργάνωση με την ονομασία «Άρχοντες του Νταρμαράγια» ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει την προσεχή Τρίτη ολόκληρο τον πηγαίο κώδικα του Norton Antivirus, ενός από τα δημοφιλέστερα προγράμματα προστασίας από τους ιούς. Σύμφωνα όμως με τη Symantec, πρόκειται για τον κώδικα μιας παλαιότερης, παρωχημένης έκδοσης.
Χάκερ που υποστηρίζει ότι ανήκει σε μια ινδική οργάνωση με την ονομασία «Άρχοντες του Νταρμαράγια» ανακοίνωσε ότι θα δημοσιοποιήσει την προσεχή Τρίτη ολόκληρο τον πηγαίο κώδικα του Norton Antivirus, ενός από τα δημοφιλέστερα προγράμματα προστασίας από τους ιούς.
Η Symantec, η καλιφορνέζικη εταιρεία που παράγει το λογισμικό, παραδέχτηκε ότι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στον πηγαίο κώδικα, ο οποίος όμως προέρχεται από μια παλαιότερη έκδοση του Norton Antivirus που χρονολογείται στο 2006 και είναι πια παρωχημένη.
Παραμένει ασαφές αν μέρος του πηγαίου κώδικα υπάρχει και στη νεότερη έκδοση του λογισμικού. Σύμφωνα με ειδικό που είχε μιλήσει την περασμένη εβδομάδα στο περιοδικό New Scientist, ο κλεμμένος κώδικας είναι απίθανο να αξιοποιηθεί για κυβερνοεπιθέσεις, θα μπορούσε όμως να ενδιαφέρει τους ανταγωνιστές της Symantec.
Η απειλή ήρθε από τον χάκερ με το ψευδώνυμο Yama Tough: «Την ερχόμενη Τρίτη, ιδού το πλήρες Norton Antivirus, 1,7 Gb src, τα υπόλοιπα θα ακολουθήσουν» έγραψε το Σάββατο στο λογαριασμό του στο Twitter.
Ο πηγαίος κώδικας δεν υπεκλάπη από την ίδια τη Symantec, αλλά από τους διακομιστές στρατιωτικών υπηρεσιών στην Ινδία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αταμάν: «Είναι πολύ σημαντικό να κερδίσουμε και το δεύτερο παιχνίδι»
- Μέλισσα κόντεψε να σκοτώσει γυναίκα στην Κρήτη – Την έσωσε η γειτόνισσα με ένεση αδρεναλίνης
- Κόρι Τζόσεφ: Ο x factor του game 1 έχει δαχτυλίδι ΝΒΑ
- Ένα παλικάρι από τις… λίμνες του Οντάριο
- Παρί Σεν Ζερμέν – Μπάγερν Μονάχου 5-4: Παίζοντας μπάλα στο Λούβρο… (vid)
- Γιορτή σήμερα 29 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο






