Στο μη μισθολογικό κόστος αναμένεται να επικεντρωθεί ενδεχομενη παρέμβαση της κυβέρνησης
Ηπιότερες λύσεις φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την προαναγγελία για ενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος της μείωσης των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, σε περίπτωση που οι κοινωνικοί εταίροι δεν καταλήξουν σε συμφωνία. Σε αυτό το πλαίσιο, θα επιδιωχθεί να μείνουν εκτός νομοθετικής ρύθμισης ο κατώτατος μισθός, ο 13ος και ο 14ος μισθός και να δοθεί το βάρος στο μη μισθολογικό κόστος. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα περιμένει τα αποτελέσματα του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.
Ηπιότερες λύσεις φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την προαναγγελία για ενδεχόμενη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος της μείωσης των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα, σε περίπτωση που οι κοινωνικοί εταίροι δεν καταλήξουν σε συμφωνία.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, η κυβέρνηση θα επιδιώξει -εάν είναι δυνατόν- να μείνουν εκτός νομοθετικής ρύθμισης ο κατώτατος μισθός, ο 13ος και ο 14ος μισθός και να δοθεί το βάρος στο μη μισθολογικό κόστος, δηλαδή στη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών.
Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται η απώλεια στα έσοδα των ασφαλιστικών Ταμείων να αντισταθμιστούν για παράδειγμα με νέα αύξηση της φορολογίας των τσιγάρων.
Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση θα περιμένει τα αποτελέσματα του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων και ακολούθως θα πράξει ανάλογα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κλήρωση Super League: Αυτοί είναι οι αγώνες της 1ης αγωνιστικής
- Δύο μαύρα πουκάμισα: Backstage φωτογραφίες από την Κρήτη
- Οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέο κύμα επιθέσεων κατά του Ιράν
- Μαρόκο: Ελεύθερος ο δημοσιογράφος που συνελήφθη την Δευτέρα
- Σοκάρει ο 92χρονος στη Βούλα: «Τι ψυχή έχει αυτός ο άνθρωπος;» – Τον περιέλουσε με πετρέλαιο για 1,5€
- Ο Ταραντίνο σχεδιάζει να αποσυρθεί, αλλά ο Νόλαν ελπίζει να μην κρατήσει τον λόγο του


