
Αμνηστία χορηγεί σε κρατούμενους η Βόρειος Κορέα
Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει αμνηστία σε κρατούμενους, προκειμένου να τιμήσει την ημέρα γέννησης των δύο πρώην ηγετών της, του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο οποίος πέθανε τον προηγούμενο μήνα, και του πατέρα του Κιμ Ιλ-Σανγκ.
Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι θα χορηγήσει αμνηστία σε κρατούμενους, προκειμένου να τιμήσει την ημέρα γέννησης των δύο πρώην ηγετών της, του Κιμ Γιονγκ-Ιλ, ο οποίος πέθανε τον προηγούμενο μήνα, και του πατέρα του Κιμ Ιλ-Σανγκ.
Η απελευθέρωση των κρατουμένων αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Φεβρουαρίου. Ωστόσο, δεν έγινε γνωστό πόσοι κρατούμενοι θα απελευθερωθούν ή ποιοι θα είναι αυτοί.
Η Διεθνής Αμνηστία εκτιμά ότι έως και 200.000 άτομα κρατούνται σε κέντρα κράτησης σε όλη τη χώρα. Πέρυσι, η οργάνωση ανέφερε πως στοιχεία από δορυφόρους δείχνουν πως τα κέντρα κράτησης φαίνεται να επεκτείνονται.
Η Πιονγκγιάνγκ δηλώνει ότι το 2012 είναι η 70ή επέτειος από τη γέννηση του Κιμ Γιονγκ-Ιλ και η 100ή από τη γέννηση του πατέρα του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νεκρός άνδρας εντοπίστηκε στο γήπεδο της Σάλκε – Τι συνέβη
- Αττικόν: «Πλημμύρισε» ξανά με ράντζα – Κραυγή αγανάκτησης των πολιτών
- «Δεν είπε ούτε λέξη, μας χτύπησε και έφυγε» – Τι λένε στο in τα θύματα της επίθεσης στου Φιλοπάππου
- Ο «πόλεμος των Lego» και η νέα εποχή της «slopaganda»
- Όλα τα σενάρια: Οι πίνακες των διαιτητών της Super League θα βγουν ξαφνικά
- Κεφαλονιά: Για κύκλωμα που παρέσυρε τη Μυρτώ μιλά ο πατέρας της – Εξετάζεται η εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση
- Πέρα από τον μισθό: Η κρίση ταυτότητας και το άγχος στην εποχή της μετα-εργασίας
- Το αστέρι του NBA που ξαφνικά είναι ανεπιθύμητο από ομάδες – Το τίμημα που πληρώνει για το θάρρος της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/aung-myin-thu-xaoDaS7tT8-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442