Η ομάδα Επτά αυτή τη φορά ερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας θεατρικής ενότητας, τόσο σε επίπεδο συνδυασμού ετερόκλητων κειμένων, όσο και στην αυτόνομη παρουσία εικαστικού καλλιτέχνη, με έναν κοινό άξονα. Bios από τις 27 Ιανουαρίου.
Που κατοικώ και τι ανέχομαι σήμερα; Τι πουλάω και ποιος μ΄ αγοράζει; Σε τι νόμισμα θα γίνει η συναλλαγή;
Τι θα μπορούσε σήμερα να είναι ένας οίκος ανοχής. Ίσως ένας ενδιάμεσος χώρος. Ένας χώρος ανάμεσα στην¨ πραγματική¨ ζωή και την αξία της. Εκεί που τελικά αιωρούμαστε όλοι μας. Μια νοητή γραμμή πάνω στην οποία ισορροπούμε ή πέφτουμε, βοηθάμε κάποιον ή τον σπρώχνουμε.

Έξι ηθοποιοί, ανάμεσα στην πραγματικότητα και τις προσδοκίες τους. Πώς δρουν, και τι ανέχονται; Τι πουλάνε και ποιος τους αγοράζει; Οίκος ανοχής γίνεται το σώμα τους, η πατρίδα τους, η θρησκεία τους, η ζωή τους η ίδια. Η προσευχή, ο εθνικός ύμνος, ο έρωτας, η εργασία είναι πράξεις ουδέτερες;
«… Κατεδαφίζουν τον οίκο μου. Να το ανεχτώ;»

Η ομάδα Επτά αυτή την φορά ερευνά τη δυνατότητα δημιουργίας θεατρικής ενότητας, τόσο σε επίπεδο συνδυασμού ετερόκλητων κειμένων, όσο και στην αυτόνομη παρουσία εικαστικού καλλιτέχνη, με έναν κοινό άξονα. Τους οίκους ανοχής, έτσι όπως σήμερα θα μπορούσαν να οριστούν.

Σκηνοθεσία: Βίκυ Μαστρογιάννη & Μιχάλης Γεωργίου
Σκηνικά – Κουστούμια – Φωτισμοί: Αγγελική Μπόζου
Πρωτότυπη Μουσική: Θάνος Κοσμίδης
Επιμέλεια κίνησης: Πατρίτσια Απέργη
Βοηθοί σκηνοθέτη: Νίκος Γεωργίου, Ξένια Καλαντζή
Παίζουν: Ελεάνα Αποστολάκη, Μιχάλης Γεωργίου, Τζωρτζίνα Κακουδάκη, Σοφία Λιάκου, Μάριος Παναγιώτου και Βαγγέλης Παπαδάκης.

Παραγωγή: Ομάδα Επτά

Ομάδα Επτά
Η Ομάδα Επτά δημιουργήθηκε το 2003. Χρησιμοποιεί μεθόδους από το θέατρο της επινόησης. Δράσεις που στηρίζονται σε οργανωμένους αυτοσχεδιασμούς, με έμφαση στην οπτικοποίηση της συναισθηματικής μνήμης, την σκηνική αξιοποίηση του ελεύθερου συνειρμού καθώς και θεατρικών, λογοτεχνικών ή άλλων κειμένων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν υλικό παράστασης, την ανάκληση δράσεων της καθημερινότητας, την ανάγκη της συμμετοχής των ερμηνευτών σε ένα πολυδιάστατο και αποσπασματικό παρόν, που δημιουργεί έναν καμβά ποικίλων συναισθημάτων, ενεργειών και μηνυμάτων στην σκηνή.

Διάρκεια παραστάσεων: 27 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου 2012
Παραστάσεις: Πέμπτη – Κυριακή στις 21.00
Διάρκεια: 75 λεπτά
Τιμή Εισιτηρίου: 15 ευρώ &10 ευρώ (φοιτητικό)

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr