Το συνέδριο θα έπρεπε να προηγείται της εκλογής προέδρου, εκτιμά ο Θ.Πάγκαλος
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε σύντομη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ρωτήθηκε σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ απαντώντας πως «κανονικά» το καταστατικό του κόμματος θα έπρεπε να προβλέπει πρώτα τη σύγκληση Συνεδρίου και κατόπιν την εκλογή προέδρου, ενώ στη συνέχεια η εκλογή αυτή θα έπρεπε να επικυρώνεται και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε σύντομη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ρωτήθηκε σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ απαντώντας πως «κανονικά» το καταστατικό του κόμματος θα έπρεπε να προβλέπει πρώτα τη σύγκληση Συνεδρίου και κατόπιν την εκλογή προέδρου, ενώ στη συνέχεια η εκλογή αυτή θα έπρεπε να επικυρώνεται και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.
Ερωτηθείς αν θα προτείνει κάτι τέτοιο, ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε ότι αυτή είναι η γνώμη του και ότι μια τέτοια δυνατότητα δεν προβλέπεται από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή.
Από τη μεριά του, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, είπε ότι πρόταση δυαρχίας δεν έχει διατυπωθεί και τόνισε ότι προέχει η σωτηρία της χώρας. «Οι πολίτες δεν θα συγχωρήσουν λάθη γιατί έχουν κάνει πολλές θυσίες -και ειδικά οι νέοι και οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες», είπε ο κ. Μαγκριώτης προσθέτοντας ότι «[σ.σ.: οι πολίτες] θέλουν αποτελέσματα».
«Η τελευταία τους ελπίδα [σ.σ.: των πολιτών] είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου και η υλοποίηση του προγράμματός της. Εκεί πρέπει να ρίξουμε τη μεγάλη μας προσοχή και μόνο τότε θα έχει και αξία και θετικά αποτελέσματα η ενασχόληση με τα κομματικά μας θέματα», είπε ο υφυπουργός Υποδομών αναφερόμενος και στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ενώ απαντώντας προς τους δημοσιογράφους στο ερώτημα «άλλος πρόεδρος, άλλος πρωθυπουργός;» είπε: «Δεν υπάρχει τέτοια πρόταση, αν θέλετε να την κάνετε εσείς».
Προσερχόμενοι στο Υπουργικό Συμβούλιο οι κ.κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Ρέππας και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απέφυγαν να κάνουν σχόλια για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κέντρικ Ναν για Βεζένκοφ: «Παίρνει βοήθεια απ’ τους πορτοκαλί…» (pic)
- Μετρό: Οι 5 σταθμοί που θα κλείνουν από σήμερα νωρίτερα λόγω έργων – Πώς θα εξυπηρετηθούν οι επιβάτες
- ΗΠΑ: Βετεράνοι του αμερικανικού στρατού διαδηλώνουν ενάντια στον πόλεμο στο Ιράν – Πάνω από 60 συλλήψεις
- Αντετοκούνμπο: «Φέτος ήταν από τις πιο δύσκολες της καριέρας μου, θα αναγεννηθώ»
- Ο άνδρας πίσω από τη νέα εμμονή της μόδας με τα παπούτσια Saint Laurent
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπαίνει στα εργοστάσια και δημιουργεί νέα δεδομένα
- Παναθηναϊκός – Μονακό: «Τελικός» στο ΟΑΚΑ για το play in με… φόντο τη Βαλένθια
- Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Η έκπληξη από τους φίλους του για τα γενέθλια του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442