Το συνέδριο θα έπρεπε να προηγείται της εκλογής προέδρου, εκτιμά ο Θ.Πάγκαλος
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε σύντομη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ρωτήθηκε σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ απαντώντας πως «κανονικά» το καταστατικό του κόμματος θα έπρεπε να προβλέπει πρώτα τη σύγκληση Συνεδρίου και κατόπιν την εκλογή προέδρου, ενώ στη συνέχεια η εκλογή αυτή θα έπρεπε να επικυρώνεται και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, σε σύντομη συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους κατά την προσέλευσή του στο Υπουργικό Συμβούλιο, ρωτήθηκε σχετικά με τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ απαντώντας πως «κανονικά» το καταστατικό του κόμματος θα έπρεπε να προβλέπει πρώτα τη σύγκληση Συνεδρίου και κατόπιν την εκλογή προέδρου, ενώ στη συνέχεια η εκλογή αυτή θα έπρεπε να επικυρώνεται και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος.
Ερωτηθείς αν θα προτείνει κάτι τέτοιο, ο κ. Πάγκαλος διευκρίνισε ότι αυτή είναι η γνώμη του και ότι μια τέτοια δυνατότητα δεν προβλέπεται από το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή.
Από τη μεριά του, ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, είπε ότι πρόταση δυαρχίας δεν έχει διατυπωθεί και τόνισε ότι προέχει η σωτηρία της χώρας. «Οι πολίτες δεν θα συγχωρήσουν λάθη γιατί έχουν κάνει πολλές θυσίες -και ειδικά οι νέοι και οι αδύναμες κοινωνικές ομάδες», είπε ο κ. Μαγκριώτης προσθέτοντας ότι «[σ.σ.: οι πολίτες] θέλουν αποτελέσματα».
«Η τελευταία τους ελπίδα [σ.σ.: των πολιτών] είναι η κυβέρνηση Παπαδήμου και η υλοποίηση του προγράμματός της. Εκεί πρέπει να ρίξουμε τη μεγάλη μας προσοχή και μόνο τότε θα έχει και αξία και θετικά αποτελέσματα η ενασχόληση με τα κομματικά μας θέματα», είπε ο υφυπουργός Υποδομών αναφερόμενος και στα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, ενώ απαντώντας προς τους δημοσιογράφους στο ερώτημα «άλλος πρόεδρος, άλλος πρωθυπουργός;» είπε: «Δεν υπάρχει τέτοια πρόταση, αν θέλετε να την κάνετε εσείς».
Προσερχόμενοι στο Υπουργικό Συμβούλιο οι κ.κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Ανδρέας Λοβέρδος, Δημήτρης Ρέππας και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απέφυγαν να κάνουν σχόλια για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Η’)
- Ο σκύλος και η γάτα αναγνωρίζουν τη μαμά τους μετά από χρόνια;
- «Ο Χίφι είναι στην κορυφή της λίστας της Βαλένθια»
- Αποθέωση για την «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν – Οι πρώτες αντιδράσεις
- Λίβανος: Χριστιανικά χωριά διαψεύδουν τους ισχυρισμούς Νετανιάχου ότι ζήτησαν να προσαρτηθούν στο Ισραήλ
- Οι δηλώσεις του Ρονάλντο μετά τον αποκλεισμό: «Η Πορτογαλία πριν από μένα δεν είχε τίτλο – Το Euro αξίζει όσο ένα Μουντιάλ»
- Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία: Ανησυχία για την εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου στον Ειρηνικό από την Κίνα
- Ρόδος: Συνελήφθη 47χρονος για ενδοοικογενειακή βία – Ξυλοκόπησε την εν διαστάσει σύζυγό του σε βενζινάδικο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 07.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-9b5dvrjb05g-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442