
Κινητοποιήσεις των γιατρών έως την Πέμπτη – Κλειστά τα φαρμακεία και την Τρίτη
Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν έως και την Πέμπτη οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς και οι ιδιώτες γιατροί. Εν τω μεταξύ, κλειστά παραμένουν τα φαρμακεία και σήμερα, Τρίτη, ενώ από αύριο, Τετάρτη, οι ασφαλισμένοι ανεξαρτήτως Ταμείου θα πρέπει να πληρώνουν για τα φάρμακά τους.
Οι νοσοκομειακοί γιατροί ζητούν να μην μειωθεί περαιτέρω το ιατρικό μισθολόγιο που έχει ήδη περικοπεί κατά 35%.
Οι ιδιώτες γιατροί ζητούν την αναστολή της λειτουργίας του ενιαίου Ταμείου, καθώς και να καταβάλει ο ΟΠΑΔ τα 350 εκατ. ευρώ που οφείλει σε όσους είναι συμβεβλημένοι μαζί του.
Εν τω μεταξύ, κλειστά παραμένουν τα φαρμακεία και σήμερα, Τρίτη, ενώ από αύριο, Τετάρτη, οι ασφαλισμένοι ανεξαρτήτως Ταμείου θα πρέπει να πληρώνουν για τα φάρμακά τους στα φαρμακεία και εν συνεχεία να διεκδικούν τα χρήματά τους από τον ασφαλιστικό τους φορέα.
Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων. Επισημαίνουν, δε, ότι πλέον οι φαρμακοβιομηχανίες δεν δέχονται πίστωση και άρα υπάρχει υπαρκτό πρόβλημα.
Ο υπουργός Εργασίας Γ.Κουτρουμάνης κατηγόρησε χθες, Δευτέρα, τους φαρμακοποιούς για τις κινητοποιήσεις τους, λέγοντας πως υπάρχει σκοπιμότητα, δηλαδή να μη λειτουργήσει ο Ενιαίος Οργανισμός Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΕΟΠΥ).
Οι φαρμακοποιοί αρνούνται την κατηγορία, λέγοντας ότι στηρίζουν τον ΕΟΠΥ.
Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Μ.Τιμοσίδης δήλωσε ότι στόχος είναι μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012 να εξοφληθούν οι φαρμακοποιοί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιορτή σήμερα 25 Ιουλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]
- Ξέσπασε ο Νεϊμάρ: «Μπορώ να προπονηθώ ή θα με κρίνετε και γι’ αυτό;» (vid)
- Βιομηχανία αγωγών κατά κυβερνήσεων από εταιρείες υπερεπεξεργασμένων τροφίμων
- Ρωσικός πύραυλος σκοτώνει 10 άτομα σε έκθεση αμυντικών συστημάτων – Δεν έπρεπε να γίνει ποτέ λέει ο Ζελένσκι
- Ο Ραζνάτοβιτς «έστειλε» τον Μάριο Χεζόνια στους Καβαλίερς
- Η Cardi B υποστηρίζει ότι δεν θα μείνει για πάντα ελεύθερη και ο λόγος είναι ένας
- Καλλιθέα: Την ξυλοκόπησε άγρια επειδή δεν ήθελε να κρατήσει το παιδί – Τι κατέθεσε η 37χρονη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442