Μεταθέσεις κοντά στο σπίτι φέρνει η αύξηση της θητείας στους 12 μήνες
Η απόφαση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας -την οποία όμως δεν έχει βάλει ακόμα στην ατζέντα της η κυβέρνηση- θα συνοδεύεται από αλλαγές στο ισχύον σύστημα μεταθέσεων. Σύμφωνα με Τα Νέα, το ΓΕΕΘΑ έχει εισηγηθεί την επιστροφή των κληρωτών από τα σύνορα κοντά στον τόπο καταγωγής τους, αφού πρώτα εκπληρώσουν τα 2/3 της θητείας τους.
Η απόφαση για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας -την οποία όμως δεν έχει βάλει ακόμα στην ατζέντα της η κυβέρνηση- θα συνοδεύεται από αλλαγές στο ισχύον σύστημα μεταθέσεων.
Σύμφωνα με Τα Νέα, το ΓΕΕΘΑ έχει εισηγηθεί την επιστροφή των κληρωτών από τα σύνορα κοντά στον τόπο καταγωγής τους, αφού πρώτα εκπληρώσουν τα 2/3 της θητείας τους.
Με την αύξηση της θητείας από εννέα στους 12 μήνες «όλοι θα κάνουν 8 μήνες -τα 2/3 της θητείας- στα σύνορα και μετά θα παίρνουν τον δρόμο για μετάθεση, με βάση αντικειμενικά κριτήρια» λέει αρμόδια πηγή στην εφημερίδα.
Κατάταξη ξανά ανά δίμηνο
Με απόφαση του ΓΕΣ, οι νεοσύλλεκτοι θα παρουσιάζονται πλέον ανά δίμηνο (6 φορές το έτος) και όχι ανά τρίμηνο (4 φορές το έτος). Έτσι φέτος θα υπάρξουν 6 ΕΣΣΟ. Μάλιστα σε κάθε σειρά κατάταξης (ΕΣΣΟ) θα καλούνται όλοι «μια και έξω» και όχι σε δύο φάσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ισπανία: 12 νεκροί από μεγάλη δασική φωτιά – Βρέθηκαν καμένοι στα αυτοκίνητά τους
- Βάγια Νέστορα: Σε εξέλιξη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής – Τρεις συλλήψεις
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442