
Ξεπερνούν τα 4,4 εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ισπανία
Ξεπερνούν πλέον τα 4,4 εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ανέργων διπλασιάστηκε στην Ισπανία στα οκτώ χρόνια του Χοσέ Θαπατέρο: ήταν 2,2 εκατομμύρια το 2004 και έφτασε τα 4,4 με την ανάληψη της εξουσίας από το Λαϊκό Κόμμα του νυν πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.
Ξεπερνούν πλέον τα 4,4 εκατομμύρια οι άνεργοι στην Ισπανία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Τρίτη.
Μόνο το Δεκέμβριοι οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 322.286 άτομα ή 7,86%.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι τα στοιχεία αυτά «επιβεβαιώνουν την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών στο δεύτερο εξάμηνο του 2011».
Η αυξανόμενη ανεργία επιδεινώνει ακόμη περισσότερο τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση Ραχόι, η οποία αγωνίζεται -μέσω περικοπών- να μειώσει τις δημόσιες δαπάνες και ενώ δεν κρύβει την ανησυχία της για το ύψος του ελλείμματος.
Σημειώνεται ότι ο αριθμός των ανέργων διπλασιάστηκε στην Ισπανία στα οκτώ χρόνια του Χοσέ Θαπατέρο: ήταν 2,2 εκατομμύρια το 2004 και έφτασε τα 4,4 με την ανάληψη της εξουσίας από το Λαϊκό Κόμμα του νυν πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πρέπει «να επουλωθούν» οι πληγές μας με το Μπενίν πριν ανοίξουν τα σύνορα λέει ο δικτάτορας του Νίγηρα
- Διαδηλώσεις στην Τυνησία εν μέσω θανατηφόρου καύσωνα με μπλακ άουτ και λειψυδρία
- Κυρώσεις της Κίνας εναντίον 14 ευρωπαϊκών εταιρειών ως αντίποινα για τις κυρώσεις σε κινεζικές εταιρείες
- Οι αρχές στην Ισπανία διέταξαν την εκκένωση οκτώ δήμων κοντά στο Τολέδο εξαιτίας της πυρκαγιάς
- Επίθεση στο Pride: «Η ελευθερία μας δέχτηκε σήμερα μια φρικτή επίθεση» λέει ο δήμαρχος του Βερολίνου
- Αυτοκίνητο έπεσε στην παρέλαση του Pride του Βερολίνου – Τουλάχιστον ένας νεκρός
