Δεν έδειξε «μυστικά κονδύλια» στο υπουργείο Εσωτερικών η σχετική έρευνα
Στο υπουργείο Εσωτερικών δεν υπάρχουν κωδικοί ανάληψης εξόδων που να αντιστοιχούν σε απόρρητες δαπάνες, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα στα αρχεία που διατηρεί το υπουργείο και αφορούν την περίοδο από το έτος 2000 και εντεύθεν. Αυτό διευκρινίζει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης απαντώντας στην επιστολή του προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Αθανάσιο Τσούρα σχετικά με το ζήτημα των απόρρητων δαπανών των υπουργείων.
Στο υπουργείο Εσωτερικών δεν υπάρχουν κωδικοί ανάληψης εξόδων που να αντιστοιχούν σε απόρρητες δαπάνες, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα στα αρχεία που διατηρεί το υπουργείο και αφορούν την περίοδο από το έτος 2000 και εντεύθεν.
Αυτό διευκρινίζει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης απαντώντας στην επιστολή του προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Αθανάσιο Τσούρα σχετικά με το ζήτημα των απόρρητων δαπανών των υπουργείων.
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης αναφέρει επίσης ότι το αυτό ισχύει και για τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που ανήκε στο υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).