Πώς αξιοποιούν οι τράπεζες τη ρευστότητα που εξασφαλίζουν με κρατικές εγγυήσεις, ρωτά ο ΣΥΡΙΖΑ
Ερώτηση για το ύψος των εγγυήσεων, αλλά και για τα ανταλλάγματα βάσει των οποίων έχουν δοθεί και δίνονται από το κράτος στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες τις χρησιμοποιούν για να δανείζονται από την ΕΚΤ «με χαριστικό επιτόκιο 1%» κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παν.Λαφαζάνης στον υπουργό Οικονομικών με κοινοποίηση στην ΤτΕ. «Πώς ''αξιοποιούν'' οι ελληνικές τράπεζες τις ευνοϊκές χρηματοδοτήσεις από το ευρωσύστημα, αφού η παροχή πιστώσεων στην οικονομία συνεχώς μειώνεται;» ρωτά ο κ. Λαφαζάνης.
Αναλυτικά, η ερώτηση του κ. Λαφαζάνη έχει ως εξής:
4. Πώς «αξιοποιούν» οι ελληνικές τράπεζες τις ευνοϊκές χρηματοδοτήσεις από το ευρωσύστημα, αφού η παροχή πιστώσεων στην οικονομία συνεχώς μειώνεται; Μήπως η προνομιακή χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών χρησιμοποιείται αποκλειστικά για κερδοσκοπικές τοποθετήσεις και σίγουρα κέρδη στα έντοκα γραμμάτια του δημοσίου;»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δουδωνής: Δεν υπάρχει πραγματικό σενάριο να επιστρέψει ο Τσίπρας στη διακυβέρνηση – Θα έλεγα στον Δούκα, «Forget it, Harris»
- Σιάτλ: Οδηγός ακολούθησε τις οδηγίες του GPS και… μπήκε στις γραμμές του τραμ
- Νεπάλ: Ορειβάτης που είχε χαθεί στο Έβερεστ, βρέθηκε ζωντανός έξι ημέρες αργότερα
- Παραδόθηκε το νέο δημαρχείο στο Δήμο Βέλου-Βόχας
- Ισραήλ: Κλιμακώνει τον εποικισμό – Σχεδιάζει κατασκευή νέων εβραϊκών κατοικιών στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη
- Από κάπνισμα μελισσών η φωτιά στο λόφο της Φιλοθέης – Αναζητούνται οι μελισσοκόμοι
