
Διαμαρτυρία ιδιοκτητών γραφείων τελετών με νεκροφόρες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Πορεία διαμαρτυρίας προς το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν με τις νεκροφόρες το πρωί της Πέμπτης οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών. Μεταξύ άλλων, ζητούν να εξαιρεθούν τα οχήματά τους από το χαρακτηρισμό τως Ι.Χ. σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια και την ταξινόμηση.
Πορεία διαμαρτυρίας προς το κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν με τις νεκροφόρες το πρωί της Πέμπτης οι ιδιοκτήτες γραφείων τελετών.
Στη Θεσσαλονίκη οι ιδιοκτήτες των γραφείων έφτασαν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην Νομαρχία) για να επιδόσουν ψήφισμα με τα αιτήματα τους.
Οι επιχειρηματίες, κάτοχοι των συγκεκριμένων αυτοκινήτων, ζητούν να εξαιρεθούν οι νεκροφόρες από τον χαρακτηρισμό τους ως Ι.Χ. σε ό,τι αφορά τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια και την ταξινόμηση.
Ζητούν επίσης να αρθεί η απαγόρευση μεταφοράς των νεκρών αποκλειστικά με νεκροφόρες, καθώς τα νοσοκομεία συνήθως δεν επιτρέπουν την πρόσβαση στους χώρους τους στα συγκεκριμένα οχήματα.
«Οι νεκροφόρες είναι επαγγελματικά οχήματα και δεν τα χρησιμοποιούμε για άλλη χρήση και άρα πρέπει να αντιμετωπίζονται και από την πολιτεία ως τέτοια» δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου τους Λευτέρης Τσαλκιτζίδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ψηφιακό «μάτι» για τα επιδόματα – Ποια στοιχεία θα καταγράφονται
- Τα λάθη που κάνουμε στη συζήτηση (αλλά δεν το καταλαβαίνουμε)
- Κοινωνικά επιδόματα: Καταβάλλονται την Παρασκευή τα ποσά του Μαΐου – Αναλυτικά οι κατηγορίες
- ΠΑΣΟΚ: Πώς διαβάζουν την «επιστροφή» Τσίπρα – Η ενόχληση για τις δημοσκοπήσεις και η «μάχη» για την κεντροαριστερά
- Συνταγή: Αυγά scrambled με προζυμένιο ψωμί και αβοκάντο
- Πανελλαδικές 2026: Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ξεκινούν την Παρασκευή οι εξετάσεις

