
Σε υψηλό εξαμήνου η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ
Στο υψηλότερο επίπεδό της τους τελευταίους έξι μήνες ενισχύθηκε το Δεκέμβριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, αύξηση που προστίθεται στις εκτιμήσεις για αύξηση της πραγματικής καταναλωτικής δαπάνης κοντά στο 1,2% τον επόμενο χρόνο. Παράλληλα, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω στο 1,8% του ΑΕΠ -και πάλι πάντως ενισχυμένη από το +1,3% του προηγούμενο τριμήνου.
Στο υψηλότερο επίπεδό της τους τελευταίους έξι μήνες ενισχύθηκε το Δεκέμβριο η καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ, αύξηση που προστίθεται στις εκτιμήσεις για ενίσχυση της πραγματικής καταναλωτικής δαπάνης κοντά στο 1,2% τον επόμενο χρόνο.
Παράλληλα, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας το τρίτο τρίμηνο αναθεωρήθηκε προς τα κάτω στο 1,8% του ΑΕΠ, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για 2%. Σε κάθε περίπτωση όμως, η ανάπτυξη είναι ενισχυμένη από το +1,3% του προηγούμενο τριμήνου.
Η τελική εκτίμηση Δεκεμβρίου για τον δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης Thomson Reuters/Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έφτασε στις 69,9 μονάδες από 64,1 το Νοέμβριο, σημαντικά ψηλότερα τόσο από τη μέση εκτίμηση αναλυτών (68,0) όσο και από την προκαταρκτική εκτίμηση για το δείκτη (67,7).
Η συνολική, πραγματική καταναλωτική δαπάνη αναμένεται να αυξηθεί κατά 1,2% το 2012, εφόσον η κυβέρνηση επεκτείνει την ισχύ μέτρου για την περικοπή των ασφαλιστικών εισφορών.
Το 29% των ερωτηθέντων περιμένουν να είναι σε καλή κατάσταση τα οικονομικά τους, ποσοστό ψηλότερο από τα 19% του Νοεμβρίου, με τα νοικοκυριά να ενθαρρύνονται από τα καλά νέα στην αγορά εργασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ήμουνα… νιος (vid)
- Γιάννης Ζουγανέλης: Γιατί σχολιάζει την ελληνική τηλεόραση ως «αυτοκαταστροφική;»
- ΗΠΑ – Ιράν: Αυτό είναι το προσχέδιο της ειρηνευτικής συμφωνίας, σύμφωνα με το Al Arabiya
- Οφειλές: Προς ενεργοποίηση οι 72 δόσεις για χρέη σε ΑΑΔΕ και ΕΦΚΑ – Ποιοι εξαιρούνται
- Ενεργειακή κρίση: Τι άλλαξε σε σχέση με το 2022 και γιατί η Ελλάδα δεν μείωσε τον ΕΦΚ
- Διέταξε το κλείσιμο φιλελεύθερου πανεπιστημίου ο Ερντογάν – Το μέλλον των φοιτητών του İstanbul Bilgi

