Ο γάμος μεταξύ των ατόμων ιδίου φύλου κάνει καλό στην υγεία
Η νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου δημιουργεί ένα πιο υγιές περιβάλλον για τους άνδρες ομοφυλόφιλους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Public Health.
Η νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου δημιουργεί ένα πιο υγιές περιβάλλον για τους άνδρες ομοφυλόφιλους, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Public Health.
Η Πολιτεία της Μασαχουσέτης ήταν η πρώτη που νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ατόμων ιδίου φύλου το 2003, και τον ίδιο δρόμο ακολούθησαν άλλες έξι αμερικανικές πολιτείες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μελέτες έχουν ήδη αναδείξει τα προβλήματα υγείας από τα οποία είναι πιθανόν να υποφέρουν οι ομοφυλόφιλοι άνδρες, όπως κατάθλιψη και αυτοκτονικός ιδεασμός, συγκριτικά με τους ετερόφυλους άνδρες. Ως κύριος ένοχος θεωρείται ο κοινωνικός αποκλεισμός που βιώνουν.
Η μελέτη
Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας «Mailman» στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια μελέτησαν αρχεία για αιτήματα ιατρικής και ψυχικής βοήθειας από 1.211 ομοφυλόφιλους άνδρες που είχαν προσέλθει σε μια συγκεκριμένη κλινική τους 12 μήνες πριν την αλλαγή και 12 μήνες μετά.
Διαπιστώθηκε πτώση 13% στις επισκέψεις μετά την εφαρμογή του νόμου. Επίσης παρατηρήθηκε πτώση στα προβλήματα αρτηριακής πίεσης του αίματος, της κατάθλιψης και των διαταραχών «προσαρμογής». Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι οι μειώσεις οφείλονται στα χαμηλά επίπεδα στρες των συγκεκριμένων ατόμων.
Οι ομοφυλόφιλες γυναίκες δεν περιλήφθηκαν στην μελέτη καθώς οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να συγκεντρώσουν επαρκή νούμερα, ώστε να προκύψει στατιστικά σημαντικό αποτέλεσμα.
Ο Δρ Μαρκ Χατζενμπούελερ που ηγήθηκε της μελέτης εξηγεί ότι «η κατάρριψη των εμποδίων μπορεί να βελτιώσει την σωματική και ψυχική υγεία των ομοφυλόφιλών και αμφιφυλόφιλών ανδρών. Η ισότητα ως προς τον θεσμό του γάμου μπορεί να αποφέρει ευρύτερα κοινωνικά οφέλη, μειώνοντας την συχνότητα των καταστάσεων που σχετίζονται με το στρες.»
health.in.gr
- Ρίγη συγκίνησης στην απονομή του χρυσού μεταλλίου στην Εθνική Πόλο (vid)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]
- Το μυστικό πίσω από ένα από τα πιο διάσημα επιτραπέζια παιχνίδια κρύβεται σε ένα μικρό ισπανικό μπαρ
- Ποιος (και τι) να συγκριθεί μαζί σας;
- Δύο συλλήψεις για τη σχεδιαζόμενη επίθεση με χειροβομβίδα στην Αττική – Αναζητείται 27χρονος
- O Αργυρόπουλος σκόραρε και σφράγισε το χρυσό, η τρομερή σκηνή με τον Σκουμπάκη (vid)
- Πειραιάς: Αυξημένη η επιβατική κίνηση – Πάνω από 100 αναχωρήσεις πλοίων
- Όλα τα μετάλλια της Εθνικής πόλο μετά το χρυσό στο World Cup
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 26.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/george-dumitrache-B9N8Vv55hn4-unsplash-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [26.07 – 01.08.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/4257ae45-2cab-437a-995f-0bca4858a655-315x220.jpeg)












































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442