Για όσους δεν επιθυμούν να θυσιάσουν το δυναμικό προφίλ και τον οδηγοκεντρικό προσανατολισμό μίας BMW, ώστε να επιτύχουν την επιθυμητή οικονομία καυσίμου, η 320d EfficientDynamics Edition αποτελεί μία ιδιαίτερα ελκυστική πρόταση.

O δίλιτρoς κινητήρας diesel τεχνολογίας TwinPower Turbo με τον οποίο εφοδιάζεται αποδίδει 163 ίππους και 380 Nm ροπής, επιτρέποντας στο πολυτελές sedan να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε 8,0 δευτερόλεπτα και να φτάνει την τελική ταχύτητα των 230 χλμ./ώρα.

Ταυτόχρονα, ο περιορισμός των τριβών μεταξύ των κινούμενων τμημάτων του κινητήρα, οι προηγμένες εφαρμογές του BMW EfficientDynamics (π.χ. Auto Start/Stop, σύστημα ανάκτησης ενέργειας από την πέδηση), η βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής του αμαξώματος, η τροποποίηση της τελικής σχέσης μετάδοσης και τα ελαστικά περιορισμένης αντίστασης κύλισης, προσφέρουν την απαραίτητη οικονομία καυσίμου.

Έτσι, λοιπόν, η μέση τιμή της κατανάλωσης καυσίμου για την 320d EfficientDynamics Edition δεν ξεπερνά τα 4,1 λίτρα/100 χλμ. και οι εκπομπές CO2 τα 109 γρ./χλμ.

auto.in.gr