
«Παγώνουν» οι ΗΠΑ την οικονομική βοήθεια στο Πακιστάν ύψους 700 εκατ. δολαρίων
«Πάγωμα» 700 εκατομμυρίων δολαρίων που προορίζονται για το Πακιστάν, αποφάσισαν Βουλή και Γερουσία των ΗΠΑ, μέχρι να δοθούν διαβεβαιώσεις από τις πακιστανικές αρχές σχετικές με την καταπολέμηση των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στην περιοχή, οι οποίοι θεωρούνται ως ένα από τα αποτελεσματικότερα όπλα εναντίων των ΗΠΑ και των στρατευμάτων του συνασπισμού στο Αφγανιστάν.
«Πάγωμα» 700 εκατομμυρίων δολαρίων που προορίζονται για το Πακιστάν, αποφάσισαν Βουλή και Γερουσία των ΗΠΑ, μέχρι να δοθούν διαβεβαιώσεις από τις πακιστανικές αρχές σχετικές με την καταπολέμηση των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών στην περιοχή.
Οι εκρηκτικοί αυτοί μηχανισμοί θεωρούνται ως ένα από τα αποτελεσματικότερα όπλα εναντίων των ΗΠΑ και των στρατευμάτων του συνασπισμού στο Αφγανιστάν.
Το «πάγωμα» της οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ προ το Πακιστάν, συμφωνήθηκε στο πλαίσιο νομοσχεδίου για την άμυνα που αναμένεται να επικυρωθεί αυτήν την εβδομάδα.
Η απόφαση αυτή δεν είναι σοφή, δήλωσε Πακιστανός γερουσιαστής. «Θα έπρεπε αντί αυτής να αυξηθεί η συνεργασία. Δεν βλέπω τίποτα καλό να βγαίνει από αυτό» είπε ο Σαλίμ Σαϊφούλα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Οι ιρανικές αρχές σχεδιάζουν την κηδεία του Αλί Χαμενεΐ, τρεις μήνες μετά τον θάνατό του
- Στολίσκος για τη Γάζα: Η Γαλλία θα διερευνήσει δικαστικά τις καταγγελίες για κακοποίηση υπηκόων της στο Ισραήλ
- Αυξάνονται οι προειδοποιήσεις έλλειψης καυσίμων το καλοκαίρι αν παραμείνει κλειστό το Ορμούζ
- Στο δημοκρατικό κριτήριο και ήθος του Νίκου Ταγαρά στάθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος
- Τροχαίο με παράσυρση13χρονου κοριτσιού στο Πικέρμι
- Γαλλία: Τα δύο αγοράκια που βρέθηκαν εγκαταλελειμμένα στην Πορτογαλία επέστρεψαν στη χώρα τους

