
Την επόμενη εβδομάδα οι διαβουλεύσεις για το ελληνικό PSI
Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η διαβούλευση με τους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα για τα ελληνικά ομόλογα, όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με στόχο τη μείωση του χρέους κατά 100 δισ. ευρώ. Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και η διαδικασία διαπραγμάτευσης με την τρόικα για το νέο πακέτο.
Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η διαβούλευση με τους εκπροσώπους του ιδιωτικού τομέα για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα για τα ελληνικά ομόλογα, όπως ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, με στόχο τη μείωση του χρέους κατά 100 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει και η διαδικασία διαπραγμάτευσης με την τρόικα για το νέο πακέτο.
Μιλώντας στους βουλευτές κατά τη συζητήση πριν την ψήφιση του προυπολογισμού, ο υπουργός ανέφερε πως οι διαβουλεύσεις για το PSI έχουν στόχο «να επωφεληθούμε με μείωση 100 δισ. ευρώ, 47 ποσοστιαίων μονάδων του ΑΕΠ, συγκλονιστικό μέγεθος για τα ιστορικά δεδομένα της χώρας και να μπορέσουμε να έχουμε ένα χρέος, που το 2020 θα κινείται σε βατά επίπεδα, υψηλά αλλά βατά και ελεγχόμενα του 120% του τότε ΑΕΠ της χώρας».
Τις ίδιες ημέρες, συνέχισε, θα ξεκινήσει η διαπραγματεύση με την τρόικα «για το νέο πρόγραμμα, που σημαίνει μέτρα, διαρθρωτικές αλλαγές, δημοσιονομικοί στόχοι».
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα θα βρίσκονται στην Αθήνα ταυτόχρονα όλοι οι εκπρόσωποι των διεθνών θεσμών που ασχολούνται με την ελληνική υπόθεση -από την Κυριακή αναμένονται οι επικεφαλής της τρόικας, Πόουλ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Κομισιόν) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ), ο επίτροπος για την Περιφερειακή Πολιτική της ΕΕ και αρμόδιος για το ΕΣΠΑ Γιοχάνες Χαν, καθώς και ο επικεφαλής της «Ομάδας Δράσης» Χορστ Ράιχενμπαχ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυρκαγιά στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης: Μήνυμα εκκένωσης από το 112
- Κυψέλη: Ανάστατοι οι κάτοικοι που βλέπουν ρωγμές στις πολυκατοικίες τους – «Όλα ξεκίνησαν από τον μετροπόντικα» λένε
- Ρωσία: Νόμιμοι στόχοι τα ξένα στρατεύματα που θα σταλούν στην Ουκρανία μετά την ειρηνευτική συμφωνία
- Τα εσώρουχα ως status symbol – Η ανατομία του λογότυπου Calvin Klein
- Η «κολώνα» στο πλάνο του Ντε Λα Φουέντε
- Ουκρανία: Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να προστατεύσει τα λιμάνια και τις εξαγωγές σιτηρών

