Συζητήθηκε στη Βουλή η απομάκρυνση Φάκου-Αντωνακάκη
Eρώτηση στη Βουλή για την απομάκρυνση των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων, Ανδρέα Φάκου και Μανώλη Αντωνακάκη, και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτές έγινε κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Σε αυτή κάνει λόγο για απόφαση που προκαλεί την κοινή γνώμη και το φίλαθλο κόσμο, ο οποίος απαιτεί την αποκάλυψη των σκανδάλων, απονομή δικαιοσύνης και τιμωρία των υπευθύνων.
Eρώτηση στη Βουλή για την απομάκρυνση των ποδοσφαιρικών εισαγγελέων, Ανδρέα Φάκου και Μανώλη Αντωνακάκη, και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτές έγινε κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. Σε αυτή κάνει λόγο για απόφαση που προκαλεί την κοινή γνώμη και το φίλαθλο κόσμο, ο οποίος απαιτεί την αποκάλυψη των σκανδάλων, απονομή δικαιοσύνης και τιμωρία των υπευθύνων.
Παράλληλα επισημαίνει ότι «… δεν είναι νόμιμη η αντικατάσταση ποδοσφαιρικών εισαγγελέων από μέλη εκτελεστικής γραμματείας της ΕΠΟ, διότι σύμφωνα με τον νόμο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας πρέπει να έχει δικαστική ιδιότητα. Τέτοια ιδιότητα κανένα μέλος της εκτελεστικής γραμματείας δεν έχει και κατά συνέπεια ενδεχόμενη άσκηση πειθαρχικής δίωξης απ’ αυτήν δημιουργεί απόλυτη ακυρότητα».
Με βάση τα παραπάνω ο κ. Παπαδημούλης απευθύνει προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Τουρισμού και Πολιτισμού τα εξής ερωτήματα:
« – Ως πότε η Πολιτεία θα ανέχεται το ΔΣ της ΕΠΟ στα πλαίσια του «λεγόμενου» αυτοδιοίκητου της, να φέρεται ως κράτος εν κράτει; Είναι η κυβέρνηση ικανοποιημένη με τις ευθύνες που εντοπίστηκαν και τις ποινές που επεβλήθησαν στους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς του σκανδάλου των στημένων αγώνων;
– Γιατί κωλυσιεργεί η κυβέρνηση στη πλήρη διαλεύκανση του σκανδάλου των στημένων αγώνων; Θα αφήσει αδιάφορη την κυβέρνηση η στάση της ΕΠΟ και της Σούπερ Λιγκ που δυσχεραίνουν τη διαλεύκανση του σκανδάλου των στημένων αγώνων; (η προφανής ανεπάρκεια της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας να διαλευκάνει το σκάνδαλο των στημένων αγώνων;)
– Πώς κρίνει η κυβέρνηση την καρατόμηση των δυο ποδοσφαιρικών εισαγγελέων που επιχείρησαν να αποδώσουν ευθύνες για το σκάνδαλο των στημένων αγώνων; Συμφωνεί η κυβέρνηση με την ντε φακτο κατάργηση του θεσμού των αθλητικών εισαγγελέων που προωθούν οι ΠΑΕ ;
– Ποια η αξιοπιστία των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων μιας χώρας που η ποδοσφαιρικής της ομοσπονδία με την σύμφωνη γνώμη της διοργανώτριας αρχής καταργεί δυο εισαγγελείς που επεδίωξαν να αποδώσουν δικαιοσύνη σε ένα χώρο που βρίθει ανομίας, ατιμωρησίας και συγκάλυψης;
– Σκοπεύει η κυβέρνηση να συνεχίσει την κρατική επιχορήγηση με ποικίλους τρόπους αμφιλεγόμενων και διαβλητών αγώνων, θεσμών και διαδικασιών στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο;».
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»
Ο Ντράγκαν Σάκοτα εξήγησε στις δηλώσεις του πώς η ΑΕΚ κατάφερε να επιστρέψει στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει τη νίκη επί της Μπανταλόνα για το 1-0 στα προημIτελικά του BCL.
Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Μούρθια με 79-73, ο Παντελής Μπούτσκος αναφέρθηκε στη ρεβάνς επί ισπανικού εδάφους τονίζοντας πως η ομάδα του θα πρέπει να παίξει καλύτερα για να πάρει την πρόκριση.
Το ταχύρρυθμο σεμινάριο της Πέμπτης (2/4), απορίες για την ταλαιπωρία, πως εξηγείται το άγχος της ΚΕΔ, μπερδεμένοι διαιτητές, αλαλούμ με τους παρατηρητές και το βραβείο ενόψει του τελικού Κυπέλλου