«Το ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης έχει τελειώσει» δηλώνει ο Γ.Ραγκούσης
Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης έχει τελειώσει και πλέον πρέπει να αλλάξει ριζικά, να επανιδρυθεί, εξέφρασε την Τρίτη ο Γιάννης Ραγκούσης. Τόνισε ότι η συζήτηση για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ανοίξει αφού έχει διασφαλιστεί η σωτηρία της χώρας και υπογράμμισε ότι πρώτος πρέπει να ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Γ.Παπανδρέου. Για τον ίδιο προσωπικά, ο Γ.Ραγκούσης επισήμανε πως δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα από τον Γ.Παπανδρέου, αλλά η επόμενη ημέρα του Κινήματος και υπ' αυτήν την έννοια δεν θα είναι αμέτοχος στις διεργασίες.
Την εκτίμηση ότι το ΠΑΣΟΚ της Μεταπολίτευσης έχει τελειώσει και πλέον πρέπει να αλλάξει ριζικά, να επανιδρυθεί, εξέφρασε την Τρίτη ο Γιάννης Ραγκούσης. Τόνισε ότι η συζήτηση για την επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να ανοίξει αφού έχει διασφαλιστεί η σωτηρία της χώρας και υπογράμμισε ότι πρώτος πρέπει να ανακοινώσει τις αποφάσεις του ο Γ.Παπανδρέου. Για τον ίδιο προσωπικά, ο Γ.Ραγκούσης επισήμανε πως δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα από τον Γ.Παπανδρέου, αλλά η επόμενη ημέρα του Κινήματος και υπ’ αυτήν την έννοια δεν θα είναι αμέτοχος στις διεργασίες.
Μιλώντας στο Mega το πρωί της Τρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας ανέφερε πως κατά την εκτίμησή του δεν υπάρχει μέλος της κυβέρνησης που να μην έχει σκεφθεί ότι κάποια ημέρα θα εκτεθεί. Ωστόσο, όπως είπε, τον ίδιο προσωπικά ενδιαφέρει κυρίως η επόμενη ημέρα εκτός πολιτικής και το δικαίωμα να λέει ότι έκανε ό,τι μπορούσε για το καλό της χώρας.
Ο Γιάννης Ραγκούσης τόνισε πως ο πρώτος που θα πρέπει να ανακοινώσει τις αποφάσεις του είναι ο Γ.Παπανδρέου, καθώς κάτι τέτοιο είναι «δικαίωμα και υποχρέωσή του». Σημείωσε, πάντως, πως η κουβέντα αυτή δεν μπορεί να ανοίξει αν δεν έχει διασφαλιστεί η Ελλάδα.
Προσωπικά, όπως είπε, δεν τον ενδιαφέρει η επόμενη ημέρα του Γ.Παπανδρέου, αλλά η επόμενη ημέρα του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε πως δεν θα είναι αμέτοχος στις διεργασίες που θα ανοίξουν στο ΠΑΣΟΚ πριν και μετά τις αποφάσεις που θα ληφθούν.
Ο κ. Ραγκούσης εξέφρασε την άποψη ότι «το ΠΑΣΟΚ όπως το γνωρίσαμε μετά την Μεταπολίτευση έχει τελειώσει» και πως «εδώ και δύο χρόνια οριστικοποιήθηκε το τέλος του». Σημείωσε, πάντως, πως θα ήταν λάθος, ανιστόρητο και εξωπραγματικό να θεωρούμε ότι για όλα φταίει ο Γ.Παπανδρέου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας παρατήρησε πως το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει, να επανιδρυθεί και τόνισε πως το κόμμα δεν θα αλλάξει, αν αλλάξει μόνο αρχηγό.
Σε αυτό το πλαίσιο, επισήμανε πως το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συνεχίσει να πορεύεται έτσι, «δεν μπορεί να πατάει σε δύο βάρκες, με λίγο λαϊκισμό και λίγη σοβαρότητα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
- «Απολαύστε τη διαδρομή» – Το μήνυμα Μασκ για την επέλαση της ΑΙ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442