Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ειδική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Ειδική συνεδρίαση του Κοινοβουλίου για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Τη «Διεθνή Ημέρα για την πάταξη της βίας κατά των γυναικών» και τη φετινή εκστρατεία της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για την «εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών και το τέλος της βίας λόγω φύλου», τίμησε την Πέμπτη, σε ειδική συνεδρίαση, η Βουλή.

Τη «Διεθνή Ημέρα για την πάταξη της βίας κατά των γυναικών» και τη φετινή εκστρατεία της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης για την «εξάλειψη των διακρίσεων κατά των γυναικών και το τέλος της βίας λόγω φύλου», τίμησε την Πέμπτη, σε ειδική συνεδρίαση, η Βουλή.

Για κοινωνικό φαινόμενο, που δεν γνωρίζει γεωγραφικά, ταξικά, πολιτιστικά σύνορα, μίλησε ο Πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος και επισήμανε πως το ζήτημα συνδέεται με την ευρύτερη συζήτηση σχετικά με το εάν και κατά πόσο έχει κατακτηθεί η ουσιαστική ισότητα ανάμεσα στα δύο φύλα, όχι μόνο σε νομικό και πολιτικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο κοινωνικής συνείδησης και ευαισθησίας.

Ο κ.Πετσάλνικος έκανε επίσης λόγο για αναπαραγωγή λανθασμένων προτύπων, επισήμανε ότι δεν μπορούμε να εθελοτυφλούμε απέναντι στο φαινόμενο και πρόσθεσε πως οι προσπάθειες όλων για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών πρέπει να ενταθούν.

«Η κρίση, η οποία επιβαρύνει πολλά κοινωνικά φαινόμενα, είναι ένας πρόσθετος λόγος για να ενσκύψουμε περισσότερο στο πρόβλημα και να γίνουν πολύ περισσότερα», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης, ο οποίος προσεγγίζοντας το ζήτημα της βίας κατά των γυναικών είπε πως συνδέεται και με την φτώχια, την ανεργία, τη μετανάστευση και την επιβίωση των πατριαρχικών προτύπων.

Εκ μέρους της ΝΔ, η βουλευτής Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, στέλνοντας το μήνυμα «Ενωθείτε», απηύθυνε πρόσκληση για κοινό αγώνα σε όλη την κοινωνία, αλλά κυρίως στους νέους, για μια συνεργασία με την Πολιτεία, τους κοινωνικούς φορείς, την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ως πρώην γραμματέας της Γενικής Γραμματείας Ισότητας, η κ.Τσουμάνη είπε πως έχουν γίνει βήματα τα οποία όμως πρέπει να ενταθούν.

Στον αγώνα των γυναικών ενάντια στη βία όλων των μορφών, αναφέρθηκε η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου και σημείωσε πως ο αγώνας πρέπει να στραφεί και κατά της εχθρικής προς το λαό κυβέρνησης και της πλουτοκρατίας.

Η βία είναι θέμα γονιδιακό και μόνον την καλλιέργεια, την παιδεία και την αγωγή μπορεί να προτάξει, για την εξάλειψή της, ο άνθρωπος έναντι του ζωικού βασιλείου, στο οποίο η βία είναι τρόπος επιβίωσης ή αναπαραγωγής, ανέφερε ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, αντιπρόεδρος της Βουλής, Βαΐτσης Αποστολάτος.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Λίτσα Αμμανατίδου τόνισε πως οι μέχρι τώρα εξαγγελίες παραμένουν κενό γράμμα, σημειώνοντας ότι ο κανόνας στις υποθέσεις έμφυλης βίας (βιασμός, σεξουαλική παρενόχληση κ.α.) είναι η ατιμωρησία του δράστη κι ο διασυρμός της παθούσης.

ΑΠΕ,health.in.gr

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024