Να αντικαθιστούν συνταγογραφούμενα φάρμακα με άλλα ισοδύναμα θα μπορούν οι φαρμακοποιοί
Δικαίωμα αντικατάστασης του συνταγογραφούμενου φαρμάκου με άλλο ισοδύναμο του θα έχουν οι φαρμακοποιοί, όπως συμφωνήθηκε σε συνάντηση μεταξύ Ανδρέα Λοβέρδου με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Αντδρούν οι φαρμακοποιοί σε μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης μέσω της μείωσης του ποσοστού κέρδους τους και απειλούν με άρση πίστωσης προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Δικαίωμα αντικατάστασης του συνταγογραφούμενου φαρμάκου με άλλο ισοδύναμο του θα έχουν οι φαρμακοποιοί, όπως συμφωνήθηκε την Πέμπτη κατά τη συνάντηση που είχαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.
Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών ζήτησαν τη λήψη του συγκεκριμένου μέτρου, καθώς, όπως είπαν, παρατηρείται έλλειψη βασικών φαρμάκων από την ελληνική αγορά -κάτι με το οποίο συμφώνησε και ο υπουργός Υγείας- αφού, όπως τόνισαν, πολλές φαρμακευτικές εταιρείες αρνούνται να τους προμηθεύσουν με πίστωση, ενώ κάποιες άλλες ζητούν ακόμη και να προκαταβάλουν οι φαρμακοποιοί το κόστος των φαρμάκων.
Την αντίδραση των φαρμακοποιών προκάλεσε, όμως, η αναφορά του υπουργού για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, η οποία θα προκύψει και μέσω της μείωσης του ποσοστού κέρδους τους.
Οι φαρμακοποιοί, πάντως, αναφέρθηκαν για άλλη μια φορά στη καθυστέρηση των πληρωμών από τα ασφαλιστικά ταμεία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο άρσης της πίστωσης προς αυτά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ακινητοποιήθηκε το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Λάρισα – Θεσσαλονίκη μετά από σύγκρουση με ζώο
- Το γραφένιο θα γκρεμίσει το λίθιο από τον «θρόνο» της αποθήκευσης ενέργειας;
- Η Κίνα απλώνει οικονομικά δίχτυα στην Κεντρική Ασία – Τα εμπορικά στοιχεία
- Χανιά: Τρίγωνα κάλαντα και… μπαλωθιές – Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου με κρότο
- Ο Κουέντιν Ταραντίνο πλήγωσε τον Μάθιου Λίλαρντ με τις δηλώσεις του, αλλά «ποιος νοιάζεται;»
- Συνελήφθη διεθνής ποδοσφαιριστής στην Αγγλία ως ύποπτος για επίθεση
