
Ο Sebastien Ogier στη Volkswagen
Μετά την αποχώρησή του από τη Citroen, ο Γάλλος επέλεξε τελικά να δεχθεί την πρόταση της Volkswagen - κάτι που σημαίνει ότι το 2012 δεν θα αγωνίζεται στο WRC, αλλά θα συμμετέχει αποκλειστικά και μόνο στις δοκιμές εξέλιξης του Polo R WRC ενόψει της εισόδου της VW στο σπορ το 2013.
Ο Sebastien Ogier είναι πλέον οδηγός της Volkswagen, όπως ανακοίνωσε επίσημα η γερμανική εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι ο Γάλλος δεν θα συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι του 2012, καθώς η VW θα μπει στο σπορ ένα χρόνο αργότερα.
Θυμίζουμε ότι ο Sebastien Ogier ήρθε σε ρήξη με τη Citroen τους τελευταίους μήνες και η γαλλική ομάδα αμέσως μετά το τέλος του φετινού πρωταθλήματος ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τον Mikko Hirvonen, ο οποίος θα οδηγεί τα δύο επόμενα χρόνια (τουλάχιστον) δίπλα στον Sebastien Loeb.
To 2012 o Sebastien Ogier θα συμμετέχει αποκλειστικά στις δοκιμές εξέλιξης του Volkswagen Polo R WRC και φυσικά θα είναι ο ηγέτης της ομάδας – κάτι που η Citroen δεν μπορούσε να του εγγυηθεί, έπειτα από την απόφαση του Sebastien Loeb να αρνηθεί την πρόταση της VW και να προχωρήσει σε διετή ανανέωση του συμβολαίου του με τους Γάλλους.
Ο S. Ogier τόνισε: “Η VW είναι η Νο1 εταιρεία στην Ευρώπη και σύντομα θα είναι η πρώτη στον κόσμο. Είμαι βέβαιος ότι θα συμμετέχουν με στόχο να κατακτήσουν τον τίτλο του WRC και είμαι χαρούμενος που θα είμαι μέρος αυτού του προγράμματος από την αρχή του”.
Ο αγωνιστικός διευθυντής της VW, Kris Nissen, συμπλήρωσε: “Είμαστε περήφανοι που ένα τόσο γρήγορο δίδυμο όπως ο Sebastien Ogier και ο (σ.σ.: συνοδηγός του) Julien Ingrassia αποφάσισαν να έρθουν στη VW. Θα δώσει νέο κίνητρο στην ομάδα μας ο στόχος να τους προσφέρουν ένα ανταγωνιστικό Polo R WRC. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε μαζί τους και ελπίζουμε σε πολλές νίκες και τίτλους στο μέλλον”.
auto.in.gr
- Βεζένκοφ: «Κάνει λάθος όποιος θεωρεί εύκολη τη Μονακό»
- Η ολοκλήρωση του έργου του Ιλισού αποτελεί προτεραιότητα για τον Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου
- Cornelius Horgan: Ο διεθνούς φήμης acting coach έρχεται στην Αθήνα για ένα μοναδικό workshop
- Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέπτεται τις ΗΠΑ στη σκιά του πολέμου στο Ιράν και του περιστατικού των πυροβολισμών
- Ένωση Διοικητικών Δικαστών για φθορές στο Εφετείο: Καταγγέλλει έλλειψη επαρκών μέτρων φύλαξης
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
