Συνελήφθη ο γιος του Καντάφι, Σαΐφ αλ Ισλάμ, σύμφωνα με το Μεταβατικό Συμβούλιο
Ο γιος του Λίβυου πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, Σαΐφ αλ- Ισλάμ, συνελήφθη στα νότια της Λιβύης, ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ αλ Αλάγκι. Ο υπουργός δήλωσε ότι την ώρα της σύλληψής του, ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ προσπαθούσε να διαφύγει στον Νίγηρα. Ο γιος του Καντάφι μεταφέρεται στην πόλη Ζιντάν.
Ο γιος του Λίβυου πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, Σαΐφ αλ- Ισλάμ, συνελήφθη στα νότια της Λιβύης, ανακοίνωσε το Σάββατο ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, Μοχάμεντ αλ Αλάγκι.
«Ο Σαΐφ αλ- Ισλάμ, ο οποίος καταζητείται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, συνελήφθη στη νότια Λιβύη» δήλωσε ο υπουργός.
Πρόσθεσε ότι την ώρα της σύλληψής του, ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ προσπαθούσε να διαφύγει στον Νίγηρα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης της μεταβατικής κυβέρνησης και άλλους αξιωματούχους, ο Σαΐφ αλ- Ισλάμ και σωματοφύλακές του, μεταφέρθηκαν στην πόλη Ζιντάν.
Μαζί τους δεν υπήρχαν άλλοι αξιωματούχοι από το έκπτωτο καθεστώς Καντάφι, ενώ η υγεία του Σάιφ αλ- Ισλάμ ήταν σε καλή κατάσταση.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, στρατιωτικός διοικητής δήλωσε ότι ο Σαΐφ αλ- Ισλάμ θα
κρατηθεί στην Ζιντάν μέχρι να υπάρξει μία κυβέρνηση στην οποία να παραδοθεί. Η λιβυκή κυβέρνηση αναμένεται να σχηματιστεί μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.
Ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ, που θεωρείτο κάποτε ως ο «διάδοχος» του Μουαμάρ Καντάφι, κρυβόταν τους τελευταίους μήνες, ειδικά μετά τη δολοφονία του πατέρα του.
Μετά την έναρξη του εμφυλίου, ο Σαΐφ Αλ Ισλάμ είχε γίνει το «πρόσωπο» του καθεστώτος στα διεθνή ΜΜΕ, δίνοντας (πριν την έκδοση διεθνούς εντάλματος σε βάρος του) συνεντεύξεις σε ξένα μέσα, στις οποίες χαρακτήριζε «ποντικούς» και «λιοντάρια που γίνονται γατούλες» τους αντικαθεστωτικούς.
Την ημέρα της πτώσης της Τρίπολης, είχε διαδοθεί πως ο Σαΐφ είχε συλληφθεί από τις δυνάμεις του NTC και επρόκειτο δήθεν να παραδοθεί στη Χάγη.
Η φήμη διαψεύστηκε αρκετές ώρες αργότερα, όταν ο ίδιος παρουσιάστηκε στους δρόμους της λιβυκής πρωτεύουσας σε μία προσπάθεια να εμψυχώσει τους υποστηρικτές του καθεστώτος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ΕΕ ποντάρει δισεκατομμύρια σε γιγάντια data center για ΑΙ – Κάποιοι το θεωρούν μάταιο
- Ο Μπολτ πανηγύρισε αλά… Κούνια τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Λίβερπουλ (vid)
- Νεκρός 47χρονος σε λεωφορείο ΚΤΕΛ που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Πάργα
- Μητσοτάκης για Marfin: Χρέος μας να αντισταθούμε σε όσους επιχειρούν να ναρκοθετήσουν και πάλι την ομαλότητα
- NBA: Break των Τίμπεργουλβς στο Σαν Αντόνιο παρά την ιστορική βραδιά του Γουεμπανιάμα (vids)
- Ποιοι σταθμοί θα κλείνουν νωρίτερα στη γραμμή 2 του Μετρό
- Κάννες 2026: Ντέμι Μουρ, Κλόι Ζάο και Στέλαν Σκάρσγκαρντ στην κριτική επιτροπή του Παρκ Τσαν-γουκ
- Μητσοτάκης: Στο Άμπου Ντάμπι σήμερα ο πρωθυπουργός – Συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΑΕ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 05.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-alejandro-de-roa-649065356-28057031-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442