
Δεκαεπτά παιδιά σκοτώθηκαν σε τροχαίο στην Κίνα
Τροχαίο δυστύχημα στη βορειοδυτική Κίνα προκάλεσε το θάνατο 17 παιδιών και δύο ενηλίκων, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος. Το δυστύχημα σημειώθηκε στην κοινότητα Τσινγκγιάνγκ στην επαρχία Γκανσού. Πιστεύεται ότι στο σχολικό επέβαιναν περισσότερα παιδιά από ότι επιτρεπόταν.
Τροχαίο δυστύχημα στη βορειοδυτική Κίνα προκάλεσε το θάνατο 17 παιδιών και δύο ενηλίκων, ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος.
Το δυστύχημα σημειώθηκε στην κοινότητα Τσινγκγιάνγκ στην επαρχία Γκανσού.
Το λεωφορείο, το οποίο μετέφερε τα παιδιά σε τοπικό παιδικό σταθμό, συγκρούστηκε μετωπικά με μεγάλο φορτηγό, σύμφωνα με φωτογραφία που εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα του Εθνικού Ραδιοφώνου της Κίνας.
Έρευνες διεξάγονται για τα αίτια του δυστυχήματος, όμως, όπως δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας το σχολικό λεωφορείο που είχε θέσεις για εννιά παιδιά, μετέφερε πολλά περισσότερα.
Η πρακτική αυτή είναι συνηθισμένη στην Κίνα. Τον Σεπτέμβριο η αστυνομία εντόπισε μικρό σχολικό λεωφορείο σχεδιασμένο για οκτώ άτομα, στο οποίο επέβαιναν 64 παιδιά και ένας δάσκαλος.
Περίπου 200 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε μέρα σε τροχαία στους δρόμους της Κίνας, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία.
Μελέτη Κινέζων και Αμερικανών ερευνητών στις αρχές του 2011 για λογαριασμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας αποκάλυψε ότι τα θανατηφόρα τροχαία στην Κίνα είναι διπλάσια από αυτά που επισήμως ανακοινώνονται.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Έμπολα: Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Ουγκάντα
- Οι ανατροπές που έρχονται με τα επιδόματα – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Σκαριόλο για το ματς με τον Ολυμπιακό: «Δεν βρίσκεσαι κάθε χρόνο σε τελικό, πρέπει να δώσουμε το 100%»
- Κρήτη: Κρίσιμη αλλά σταθερή η κατάσταση του 3χρονου – Το παιδί περιγράφεται ως «ιδιαίτερα κακοποιημένο»
- Παραίτηση Γκάμπαρντ: Γιατί ο οποιοσδήποτε διάδοχός της θα δυσκολευτεί να κρατήσει τη θέση της
- Πρίγκιπας Γουίλιαμ: «Δεν θα τα καταφέρναμε στην οικογένεια μας χωρίς την Κέιτ»



