Πτώση πωλήσεων τον Οκτώβριο στην ευρωπαϊκή αγορά – Οριακή μείωση και την περίοδο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2011
Η συρρίκνωση της ευρωπαϊκής αγοράς αυτοκινήτου ανήλθε σε ποσοστό 1,2% για το πρώτο δεκάμηνο της χρονιάς, και σε 1,8% για τον Οκτώβριο σε σύγκριση με τα αντίστοιχα μεγέθη του 2010.
Κατά 1,8% συρρικνώθηκαν οι ταξινομήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ευρώπη τον Οκτώβριο του 2011, αθροίζοντας σε 1.005.976 μονάδες. Από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου τα ποσοστά είναι επίσης καθοδικά σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, με τις πωλήσεις να ανέρχονται σε 11.126.436 μονάδες, καταγράφοντας μείωση 1,2%.
Όσον αφορά το μήνα Οκτώβριο σε παρόμοια επίπεδα κινήθηκαν η γαλλική και η βρετανική αγορά αυτοκινήτου καταγράφοντας ταυτόχρονη αύξηση, σε ποσοστά 2,4% και 2,6% αντιστοίχως.
Η ζήτηση στη Γερμανία, την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αγορά αυτοκινήτου, παρέμεινε σε σταθερά επίπεδα καταγράφοντας οριακή αύξηση 0,6%, ενώ στον αντίποδα βρέθηκαν οι αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας όπου υπήρξε συρρίκνωση στις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στο -5,5% και -6,7% αντιστοίχως, με αποτέλεσμα τη μείωση του ποσοστού για το σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς κατά 1,8%, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του ACEA.
Σε ότι αφορά το διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Οκτώβριο, η γερμανική ήταν η μοναδική μεγάλη αγορά αυτοκινήτου που κατέγραψε σημαντική άνοδο (+9,8%), με τη γαλλική αγορά να ακολουθεί καταγράφοντας επίσης αύξηση, αν και οριακή, καθώς περιορίστηκε στο +0,4%.
Αντιθέτως, στο “κόκκινο” βρέθηκαν το πρώτο δεκάμηνο οι αγορές της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας εμφανίζοντας ποσοστά -4,5%, -10,8% και -19,7% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.
auto.in.gr
- Τα επτά βήματα που οδηγούν στην ευτυχία όσο περνούν τα χρόνια
- Αρκάς: Η καλημέρα της Δευτέρας
- Αντίστροφη μέτρηση για το fuel pass – Η διαδικασία και τα ποσά
- Συνταγή: Carrot cake pancakes
- Ισραηλινό σφυροκόπημα σε υποδομές του Ιράν – Πληθαίνουν τα σενάρια περί χερσαίας επέμβασης των ΗΠΑ
- Καταφύγιο κάτω από την αίθουσα χορού στον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε ο Τραμπ
- Ενδυνάμωση: Είναι πιο εύκολη από όσο νομίζετε
- Προ των πυλών η κακοκαιρία: Έρχεται 48ωρο με καταιγίδες και έντονα φαινόμενα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 30.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/paul-pastourmatzis-36plOdZK_uY-unsplash-315x220.jpg)



![Μέση Ανατολή: Πώς ο πόλεμος μπορεί να πυροδοτήσει παγκόσμια επισιτιστική κρίση [γραφήματα]](https://www.ot.gr/wp-content/uploads/2022/06/ot_sithra34-2-300x300.png)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442