Ο Λεμπ εξασφάλισε τον 8ο σερί τίτλο του στο WRC της Ουαλίας
Ο Σεμπαστιάν Λεμπ εξασφάλισε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), που θα είναι ο όγδοος διαδοχικός στην σπουδαία καριέρα του, μετά την εγκατάλειψη στο Ράλι Ουαλίας του Μίκο Χιρβόνεν, ο οποίος ήταν η τελευταία... απειλή για τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή της Σιτροέν στη «μάχη» της πρώτης θέσης στην βαθμολογία των οδηγών.
Ο Σεμπαστιάν Λεμπ εξασφάλισε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι (WRC), που θα είναι ο όγδοος διαδοχικός στην σπουδαία καριέρα του, μετά την εγκατάλειψη στο Ράλι Ουαλίας του Μίκο Χιρβόνεν, ο οποίος ήταν η τελευταία… απειλή για τον Γάλλο παγκόσμιο πρωταθλητή της Σιτροέν στη «μάχη» της πρώτης θέσης στην βαθμολογία των οδηγών.
Ο Φινλανδός αντιμετώπισε πρόβλημα με τον κινητήρα του Φορντ στην 7η ειδική διαδρομή του αγώνα, με τον οποίο πέφτει η «αυλαία» της σεζόν, και δεν θα μπορέσει να επανεκκινήσει αύριο. Ακόμη, όμως, και να επέστρεφε, είχε ήδη μείνει πίσω κατά τουλάχιστον 20 λεπτά σε σχέση με τον Λεμπ.
Πριν από την έναρξη του Ράλι Ουαλίας, ο Λεμπ βρισκόταν οκτώ βαθμούς μπροστά από τον Χιρβόνεν στην κατάταξη των οδηγών (222 έναντι 214), ενώ η εγκατάλειψη του Φινλανδού, ο οποίος χτύπησε σε ένα πεσμένο κλαδί και αντιμετώπισε πρόβλημα με το ψυγείο στην 7η ειδική, επιτρέπει στον Γάλλο να πανηγυρίσει την κατάκτηση του τίτλου, κάτι που κάνει ανελλιπώς από το 2004.
Οι μηχανικοί της Φορντ πέρασαν τρεις ώρες το απόγευμα, προσπαθώντας να επισκευάσουν το αυτοκίνητο του Χιρβόνεν, ωστόσο δεν κατάφεραν να το ετοιμάσουν, προκειμένου να είναι έτοιμο για το αυριανό σκέλος του αγώνα. Έτσι, ο Χιρβόνεν θα απουσιάσει από το υπόλοιπο του Ράλι Ουαλίας, κάτι που είχε καταλάβει και ουσιαστικά προαναγγείλει ο ίδιος ο Φινλανδός, πριν ακόμη οι μηχανικοί της Φορντ ασχοληθούν με τη ζημιά. Τότε είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ότι «…ο τίτλος είναι ξεγραμμένος, είμαι σίγουρος».
Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές από το 1979, όταν ξεκίνησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα με την καινούρια μορφή του:
Το Art Project Space παρουσιάζει την Πέμπτη 7 Μαΐου τη συλλεκτική έκδοση Πειρατές, με πρωτότυπα χαρακτικά του Νίκου Κυριακόπουλου. Εκεί όπου η τέχνη είναι τρόπος ζωής
Άστον Βίλα και Φράιμπουργκ θα παίξουν στον τελικό του Europa League, ο οποίος θα γίνει στην Κωνσταντινούπολη, συγκεκριμένα στο γήπεδο Μπεσίκτας. Πότε θα διεξαχθεί.
Νίκησαν και στις ρεβάνς των ημιτελικών η Ράγιο Βαγεκάνο και η Κρίσταλ Πάλας, οι Ισπανοί εκτός έδρας με 1-0 την Στρασμπούρ και οι Αγγλοι 2-1 την Σαχτάρ Ντόνετσκ στην έδρα τους.