
Πτώση 15,3% στην οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο
Μείωση της τάξεως του 15,3% (με βάση τον όγκο) σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο, ενώ τον ίδιο μήνα εκδόθηκαν 14,1% λιγότερες οικοδομικές άδειες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ. Το τελευταίο έτος, η ύφεση στην οικοδομή ανήλθε στο 30,8%.
Μείωση της τάξεως του 15,3% (με βάση τον όγκο) σημείωσε η οικοδομική δραστηριότητα τον Ιούλιο, ενώ τον ίδιο μήνα εκδόθηκαν 14,1% λιγότερες οικοδομικές άδειες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.
Ειδικότερα, το μέγεθος της συνολικής οικοδομικής δραστηριότητας (ιδιωτικής-δημόσιας) στο σύνολο της χώρας μετρούμενο με βάση τις εκδοθείσες οικοδομικές άδειες, ανήλθε σε 4.455 οικοδομικές άδειες, που αντιστοιχούν σε 742,4 χιλιάδες m2 επιφάνειας και 3.217,8 χιλιάδες m3 όγκου, παρουσίασε δηλαδή, μείωση 14,1% στον αριθμό των αδειών, 27,3% στην επιφάνεια και 15,3% στον όγκο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010.
Η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκε κατά 14% στις άδιειες (σε 4.433), 26,6% στην επιφάνεια (725.200ς m2) επιφάνειας και 14% στον όγκο (3.138,7 χιλιάδες m3).
Από τον Αύγουστο του 2010 έως τον εφετινό Ιούλιο, η συνολική οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκε κατά 23,4% στις άδειες (σε 40.234), 32% στην επιφάνεια (7.715,2 χιλιάδες m2) και 30,8% στον όγκο (28.585,4 χιλιάδες m3 όγκου).
Η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα εμφάνισε μείωση κατά 23,3% στον αριθμό των
οικοδομικών αδειών, κατά 32,4% στην επιφάνεια και κατά 30,6% στον όγκο.
Από τις αρχές του 2011, η συνολική οικοδομική δραστηριότητα παρουσίασε μείωση κατά 32% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 44,3% στην επιφάνεια και κατά 40% στον όγκο.
Η ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα σημείωσε μείωση κατά 31,9% στον αριθμό των οικοδομικών αδειών, κατά 44% στην επιφάνεια και κατά 39,4% στον όγκο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ογκολογικό νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι»: Αναισθησιολόγος ζητά φακελάκι – Το βίντεο ντοκουμέντο
- ΑΕΚ: Τιμωρία από τη ΔΕΑΒ με κλείσιμο θυρών
- «The Man I Love» – Αγάπη, πόθος, θνητότητα στη Νέα Υόρκη των 80s
- Φάμελλος: Σχεδιασμένες στο Μαξίμου οι πρακτικές παρακράτους και μαφίας
- Αταμάν για τις φήμες «διαζυγίου» με τον Παναθηναϊκό: «Κατασκευασμένα όσα γράφονται στον Τύπο, στόχος το πρωτάθλημα»
- Γαλλία: «Παρόν και μέλλον της Δυτικής Σαχάρας διαγράφονται εντός μαροκινής κυριαρχίας»