Διαστρέβλωση της πραγματικότητας, λέει ο Ευ.Βενιζέλος για την υπόθεση Παπαδήμου
Απάντηση στις πληροφορίες που θέλουν τον Ευ.Βενιζέλο να έχει διαδραματίσει ρόλο στην εμπλοκή που σημειώθηκε με την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με ανακοίνωσή του. Σε αυτήν κάνει λόγο για «προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια». Υπενθυμίζει ότι τον Ιούνιο ο ίδιος είχε προτείνει για τη θέση του υπουργού Οικονομικών τον κ. Παπαδήμο. Κύκλοι του κ. Βενιζέλου αναφέρουν, δε, ότι στον κ. Παπαδήμο δεν έχει γίνει επίσημη πρόταση.
Απάντηση στις πληροφορίες που θέλουν τον Ευ.Βενιζέλο να έχει
διαδραματίσει ρόλο στην εμπλοκή που σημειώθηκε με την ανάληψη της
πρωθυπουργίας από τον Λουκά Παπαδήμο έδωσε ο αντιπρόεδρος της
κυβέρνησης με ανακοίνωσή του. Σε αυτήν κάνει λόγο για «προκλητική
διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια». Υπενθυμίζει ότι
τον Ιούνιο ο ίδιος είχε προτείνει για τη θέση του υπουργού Οικονομικών
τον κ. Παπαδήμο. Κύκλοι του κ. Βενιζέλου αναφέρουν, δε, ότι στον κ.
Παπαδήμο δεν έχει γίνει επίσημη πρόταση.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του κ. Βενιζέλου αναφέρει: «Επειδή παρακολουθώ μία δημοσιογραφική «φούσκα» των τελευταίων ημερών και ωρών να εξελίσσεται σε προκλητική διαστρέβλωση της πραγματικότητας και μέγιστη απρέπεια, θέλω να τονίσω τα εξής:
»Είναι γνωστό ότι, όταν τον Ιούνιο πιεζόμουν να αναλάβω τα καθήκοντα του Υπουργού Οικονομικών, είχα αντιπροτείνει να αναλάβει ο κ. Λουκάς Παπαδήμος, που αρνήθηκε.
»Στη θέση του Υπουργού Οικονομικών δεν βρίσκομαι επειδή το επεδίωξα, αλλά ως πράξη εθνικού καθήκοντος».
Κύκλοι του υπουργού Οικονομικών επισημαίνουν αφ’ ενός ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έθεσε βέτο για τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ Λουκά Παπαδήμο, αφ’ ετέρου ότι ο κ. Παπαδήμος δεν έχει δεχθεί κάποια επίσημη πρόταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πότε θα σταλούν οι πρώτες κλήσεις από τις «έξυπνες» κάμερες κυκλοφορίας – Δεν θα «σβήνονται» τα πρόστιμα
- Πόσο υγιεινά είναι τελικά τα φρούτα και τα λαχανικά;
- Γιατί οι παμπ στη Βρετανία δεν δέχονται Εργατικούς – «Δεν έχουν καμία επαφή με την πραγματική ζωή»
- «Ο κόσμος μου όλος» – Το πατρικό σπίτι του εφήβου Ντέιβιντ Μπόουι ανοιχτό στο κοινό από το 2027
- Η κατευναστική στάση απέναντι στον Τραμπ τον κάνει κάθε μέρα πιο επικίνδυνο
- Ο νόμος της ζούγκλας: Η επέμβαση του Τραμπ στη Βενεζουέλα προαναγγέλλει μια νέα διαίρεση του κόσμου




