
«Άθλια παραπληροφόρηση των ηγετών τα περί αμφισβήτησης της παραμονής στο ευρώ», λέει η ΝΔ
Έκπληκτη δηλώνει η Νέα Δημοκρατία για τα όσα προέκυψαν από τις δηλώσεις στις Κάννες, ότι υπάρχει «δήθεν αμφισβήτηση για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ». Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παραπληροφόρησε του ξένους ηγέτες συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει». Σχολιάστε...
Έκπληκτη δηλώνει η Νέα Δημοκρατία για τα όσα προέκυψαν από τις δηλώσεις στις Κάννες, ότι υπάρχει «δήθεν αμφισβήτηση για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ». Ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παραπληροφόρησε του ξένους ηγέτες συμπληρώνοντας ότι «ο κ. Παπανδρέου είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει.»
Η ανακοίνωση της ΝΔ έχει ως εξής:
«Έκπληκτοι παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου μετά τη συνάντησή του με τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας.
»Τόσο οι δικές του δηλώσεις όσο και της κας Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί, αποκάλυψαν ότι ο κ. Παπανδρέου τους παρουσίασε ότι στην Ελλάδα υπάρχει δήθεν αμφισβήτηση για την παραμονή της χώρας στην ΕΕ και τη ζώνη του ευρώ.
»Τέτοιο πρόβλημα είναι προφανές ότι δεν υπάρχει και πάει να το δημιουργήσει -ξαφνικά με άθλια παραπληροφόρηση- ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου.
»Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει, είναι η παραμονή του κ. Παπανδρέου στην Πρωθυπουργία. Ενός ανθρώπου που τολμά να αμφισβητεί την κεντρική εθνική στρατηγική επιλογή της Ευρωπαϊκής πορείας και προοπτικής της χώρας. Επιλογή που χάραξε και μπορεί πλέον μόνον αυτή να εγγυάται, η Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.
»Ο κ. Παπανδρέου είναι επικίνδυνος και πρέπει να φύγει!».
Παράλληλα, από το βήμα της Βουλής, κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Ζώης υποστήριξε ότι ο πρωθυπουργός δεν είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του, καθώς διαπιστώνεται πρόβλημα αντιληπτικής ικανότητάς του και καθώς δεν έχει πλέον συνομιλητές εκτός της χώρας.
«Είναι δυνατόν να πληροφορείται ο λαός από την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί και όχι απ’ τον πρωθυπουργό την ημερομηνία και το αίτημα του δημοψηφίσματος; Να μετατρέπουν το δημοψήφισμα της δανειακής σύμβασης σε δημοψήφισμα για παραμονή ή όχι του ευρώ και ο πρωθυπουργός να επιστρέφει στη χώρα;» αναρωτήθηκε ο κ. Ζώης.
«Βλέπω με ικανοποίηση να λειτουργούν τα αντανακλαστικά του ΠΑΣΟΚ. Αντιλαμβάνομαι τα βάρη που σηκώνετε μπροστά στην ανευθυνότητα και ανικανότητα του πρωθυπουργού, φέρετε όμως πλήρη ευθύνη για το πέρας της συζήτησης» ανέφερε ο κ. Ζώης απευθυνόμενος προς την συμπολίτευση.
«Σταματήστε τον Γ. Παπανδρέου πριν καταστρέψει τη χώρα. Είναι η ύστατη στιγμή να φανείτε πατριώτες. Πρέπει η Βουλή να σταθεί στα μάτια των Ελλήνων να αποκτήσει δημοκρατική νομιμοποίηση, μέσα από εκλογές» είπε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Σίμος Κεδίκογλου.
«Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούν τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να ρίξουν την κυβέρνηση. Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια» απάντησε από πλευράς συμπολίτευσης, ο Γιάννης Αμοιρίδης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φωτιά στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας – Στη μάχη επίγειες και εναέριες δυνάμεις
- Θεμπάγιος: Τέλος εποχής στη Ρεάλ Μαδρίτης, έτοιμος για τον Άγιαξ
- Η αλήθεια για τη φωτό της αμηχανίας: Πως κάθισε για δύο λεπτά σε καρέκλα άλλου ο Άδωνις Γεωργιάδης
- Ινδία: Φωτιά σε ξενοδοχείο στο Νέο Δελχί – Τουλάχιστον 21 νεκροί, πηδούσαν από ορόφους για να σωθούν
- «Υπήρξα ανόητος» – Όταν η Κάρε Ότις τραυματίστηκε από όπλο που είχε κρύψει ο Μίκι Ρουρκ στην τσάντα της
- Το ΠΑΣΟΚ ανασυντάσσεται και επιτίθεται – Σκληρό πρέσινγκ στο Μαξίμου
