
Το δημοψήφισμα εμπεριέχει υψηλό ρίσκο λέει ο εμπνευστής του σχεδίου «Εureca»
Την άποψη πως η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας εμπεριέχει υψηλό ρίσκο και δυσχεραίνει την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου εξέφρασε ο Μάρκους Κραλ, εμπνευστής του σχεδίου «Eureca» και στέλεχος της γερμανικής Roland Berger.
Την άποψη πως η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για το νέο δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας εμπεριέχει υψηλό ρίσκο και δυσχεραίνει την εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου εξέφρασε ο Μάρκους Κραλ, εμπνευστής του σχεδίου «Eureca» και στέλεχος της γερμανικής Roland Berger.
Μιλώντας σε συνέδριο στην Αθήνα με θέμα «Ελληνικό τραπεζικό σύστημα: Αναζητώντας την έξοδο από το μάτι του κυκλώνα» ο Κραλ δήλωσε πως η διεξαγωγή δημοψηφίσματος για τη δανειακή σύμβαση δεν είναι μια σωστή επιλογή υπό την οπτική των στενών χρονικών περιθωρίων, αλλά και των παρενεργειών που δημιουργεί. «Η Ελλάδα δεν έχει τον χρόνο να προχωρήσει σε ένα δημοψήφισμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίου είπε ότι τελικά δεν οδηγούν σε μεγάλη μείωση του χρέους και σε ανάπτυξη, ενώ η αβεβαιότητα γύρω από τη συμμετοχή των κατόχων ομολόγων δημιουργεί πρόσθετο ρίσκο.
Το στέλεχος της Roland Berger ανέπτυξε εκ νέου το σχέδιο«Eureca» το οποίο προβλέπει ταχεία μείωση του χρέους με αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας αξίας 125 δισ. ευρώ.
Στο συνέδριο εξετάσθηκαν οι επιπτώσεις του «κουρέματος» των ελληνικών ομολόγων στο τραπεζικό σύστημα, οι δυνατότητες χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας από τις τράπεζες, η αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου, τα περιθώρια συγχωνεύσεων μεταξύ τραπεζών, αλλά και το μέλλον των θυγατρικών των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Φουρνιέ είδε Γαλλία – Παραγουάη και είχε πράγματα να πει… για την Άρσεναλ! (pics)
- Ιράν: Πλήθος κόσμου στην προσευχή στη μνήμη του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
