
Δυσαρεστημένοι με την Μέρκελ εμφανίζονται οι Γερμανοί σε δημοσκοπήσεις
Η δημοτικότητα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Γερμανία, έφτασε στο υψηλότερο σημείο της εδώ και τέσσερα χρόνια, όπως δείχνει δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest-dimap. Παράλληλα καταγράφεται δυσαρέσκεια των Γερμανών για την καγκελάριο Α.Μέρκελ με το 76% να εκφράζει απογοήτευση για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Η δημοτικότητα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης στη Γερμανία, έφτασε στο υψηλότερο σημείο της εδώ και τέσσερα χρόνια, όπως δείχνει δημοσκόπηση που δόθηκε στη δημοσιότητα την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του ινστιτούτου Infratest-dimap για το τηλεοπτικό κανάλι ARD, που διενεργήθηκε το διήμερο 25-26 Οκτωβρίου, το SPD συγκεντρώνει ποσοστό 32%, αυξημένο κατά δύο μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση, στις αρχές Οκτωβρίου.
Οι ψηφοφόροι εμφανίζονται δυσαρεστημένοι με την απόδοση της κυβέρνησης και ιδιαίτερα με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.
Μόλις το 20% πιστεύει ότι η Μέρκελ κάνει καλή δουλειά, ενώ το 76% εξέφρασε απογοήτευση για τους χειρισμούς της στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
Οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU/CSU) παραμένουν, ωστόσο, μπροστά με ποσοστό 33%, ενώ οι εταίροι τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες, έχουν μείνει καθηλωμένοι στο 3%.
Οι Πράσινοι εμφανίζονται πεσμένοι κατά 3 μονάδες, φτάνοντας στο 14%, όμως μαζί με το SPD τα δύο κόμματα ξεπερνούν κατά πολύ το ποσοστό που συγκεντρώνουν τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού.
Άλλη δημοσκόπηση για τη δημόσια τηλεόραση ZDF έδειξε επίσης ενισχυμένο το SPD κατά μία μονάδα, στο 31%, ενώ τα ποσοστά των υπόλοιπων κομμάτων παραμένουν αμετάβλητα: 34% για τους Χριστιανοδημοκράτες, 16% για τους Πράσινους και 4% για τους Φιλελεύθερους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ουκρανία: Ο Γουίτκοφ θα έχει συνομιλίες με τον Ουμέροφ στο Μαϊάμι, σύμφωνα με ΜΜΕ
- Το Ελ Σαλβαδόρ κατέγραψε το 2025 τη μαζικότερη φυγή δημοσιογράφων μετά τον εμφύλιο πόλεμο
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαρακτηρίζει «φυτώριο» τρομοκρατίας την Ευρώπη και επιτίθεται στις αριστερές δυνάμεις της
- Μεξικό: Οι δολοφονίες δημοσιογράφων σχεδόν διπλασιάστηκαν το 2025
- Μέση Ανατολή: Μπαχρέιν και ΗΑΕ ζητούν από το ΣΑ του ΟΗΕ αποφασιστική απάντηση στις επιθέσεις του Ιράν
- Λίβανος: Το Ισραήλ βομβαρδίζει ξανά τη Βηρυτό
