Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, αποχώρησε ενοχλημένος ο Κ.Παπούλιας

Ματαιώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, αποχώρησε ενοχλημένος ο Κ.Παπούλιας

Σε κλοιό διαδηλωτών βρέθηκε από νωρίς το πρωί η λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, όπου παραδοσιακά πραγματοποιείται η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος αποδοκιμάστηκε, αποχώρησε ενοχλημένος από την εξέδρα των επισήμων με αποτέλεσμα να ματαιωθεί για πρώτη φορά στην ιστορία η παρέλαση. «Λυπάμαι ειλικρινά για αυτό που συμβαίνει. Ποιοι με αποκαλούν προδότη, εγώ πολέμησα 15 χρονών το ναζισμό» δήλωσε, φανερά ενοχλημένος. Τελικά, πεζοπόρα τμήματα παρέλασαν χωρίς επίσημους. Επεισοδιακές οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα.

Σε κλοιό διαδηλωτών βρέθηκε από τις 10 το πρωί η λεωφόρος Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, με ομάδες διαδηλωτών να καταλαμβάνουν το χώρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων και να φωνάζουν συνθήματα κατά της πολιτικής της κυβέρνησης.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν αρχικά να απομακρύνουν τον κόσμο, τοποθετώντας μάλιστα κλούβες αρκετά μέτρα μακρυά από την εξέδρα.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών μπήκε τόσο ο Πρόεδρος όσο και ο υπουργός Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης, οι οποίοι εισέπραξαν υβριστικά συνθήματα.

Ο κ. Παπούλιας αποχώρησε εμφανώς ενοχλημένος από την εξέδρα.«Δεν θέλω να αποχωρήσω, Ήρθα να τιμήσω την ημέρα, όμως ορισμένοι θέλουν να ματαιωθεί» τόνισε ο Πρόεδρος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις κ. Παπούλιας αναφέρθηκε και στην απόφαση της ΕΕ για το ελληνικό χρέος, λέγοντας ότι περιέχει και θετικά στοιχεία, αρκεί να υπάρξει συστράτευση.

«Ποιοι με αποκαλούν προδότη, εγώ πολέμησα 15 χρονών τον ναζισμό» ανέφερε και αποχώρησε με τους υπόλοιπους επισήμους.

«Λυπάμαι, λυπάμαι, διαλέξανε τέτοια μέρα για να διαμαρτυρηθούν. Ντροπή τους», είπε ο κ. Παπουλιας. Όσον αφορά την επόμενη μέρα ο κ. Παπούλιας δήλωσε πως «ο κόσμος καταλαβαίνει που πηγαίνουμε και ότι τα μέτρα είναι σε βάρος των ασθενέστερων και των αδύναμων».

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι οποιαδήποτε αστυνομική επιχείρηση θα μπορούσε να προκαλέσει «σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης σωματικών βλαβών, αλλά και αμαύρωση των ιστορικών εθνικών επετειακών εκδηλώσεων […] όταν οργανωμένες ομάδες ατόμων κατέλαβαν το οδόστρωμα στη Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, όπου είχε προγραμματιστεί να γίνει η παρέλαση, για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου».

Η ανακοίνωση συμπληρώνει επίσης ότι «οι χώροι τέτοιων εκδηλώσεων δεν μπορούν να αποτελούν πεδίο αστυνομικής επιχείρησης αποκατάστασης τάξης».

Από νωρίς το πρωί είχε συγκεντρωθεί κόσμος που διαμαρτύρονταν και στις δύο πλευρές της εξέδρας, όπως την αρχή έκαναν δύο γυναίκες οι οποίες κρατούσαν ένα μικρό πανό που έγραφε «μαζί με τις γραβάτες, φορέστε και κουκούλες. Προδότες».

Στη συνέχεια κατέβηκαν στο δρόμο και άλλες ομάδες όπως εργαζόμενοι βοήθειας στο σπίτι, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ομάδες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οπαδοί του Ηρακλή και αγανακτισμένοι. Στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ ήταν και ο βουλευτής του Συνασπισμού, Τάσος Κουράκης.

Παρά το γεγονός ότι επίσημοι αποχώρησαν, ορισμένα πεζοπόρα τμήματα (Μακεδονομάχοι και διάφορα σωματεία) παρέλασαν μπροστά από τον κόσμο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024