
Μόνο κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης μπορεί να σηκώσει το βάρος των αποφάσεων, λέει η Ντ.Μπακογιάννη
Η διαγραφή του χρέους από μόνη της μετά βεβαιότητας δεν είναι ούτε επίτευγμα ούτε λόγος πανηγυρισμού, τονίζει η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, συμπληρώνοντας ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι αδύνατο να σηκώσει το βάρος των αποφάσεων, δεδομένης της αποτυχίας της εδώ και δύο χρόνια. «Αυτό που απαιτείται είναι μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης με ανθρώπους υπεράνω κομμάτων» τόνισε.
Η διαγραφή του χρέους από μόνη της μετά βεβαιότητας δεν είναι ούτε επίτευγμα ούτε λόγος πανηγυρισμού. Σήμερα ξημερώνει μια άλλη μέρα. Η Ελλάδα θα μείνει δέκα χρόνια εκτός αγορών και είναι υποχρεωμένη να έχει πλεονάσματα ταχύτατα. Πάνω από όλα είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει μια ουσιαστική αναπτυξιακή πολιτική για τη δημιουργία πλούτου και θέσεων εργασίας. Αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα.
Η κ. Μπακογιάννη συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου απέτυχε δύο χρόνια να εφαρμόσει την πρώτη πολιτική, κατά συνέπεια είναι αδύνατον να εφαρμόσει και τη δεύτερη.
«Αυτό που απαιτείται είναι μια κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης με ανθρώπους υπεράνω κομμάτων, οι οποίοι θα υποστηριχθούν από τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, αν έχουμε την ωριμότητα να καταλάβουμε πού βρισκόμαστε. Άλλως πως στη δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, το λόγο θα πρέπει να έχει λαός» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Ζάκερμπεργκ «κλέβει» στέλεχος της Amazon
- Η Τεχεράνη καταγγέλλει επίθεση σε μονάδα αφαλάτωσης – Άφησε 10.000 Ιρανούς χωρίς νερό
- Εκρήξεις στο Κίεβο από μεγάλη ρωσική επίθεση
- Δέκα πτώματα βρέθηκαν στο Μεξικό, πέντε εκ των οποίων κρέμονταν μαζί από γέφυρα με ένα μήνυμα
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
