
«Αν η συνταγή είναι η ίδια δεν την ψηφίζουμε» δηλώνει η ΝΔ
Αρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση της ΝΔ για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Ελλάδα. Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η ΝΔ σχετικά με την νέα δανειακή σύμβαση, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι «θα δούμε τη συμφωνία και θα αποφασίσουμε». Πιο συγκεκριμένος ο αναπληρωτής του τομέα Οικονομικών του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας.
Αρνητική ήταν η πρώτη αντίδραση της ΝΔ για την απόφαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για την Ελλάδα.
Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η ΝΔ σχετικά με την νέα δανειακή σύμβαση, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Μιχελάκης δήλωσε στον ΒΗΜΑ 99,5 ότι «θα δούμε τη συμφωνία και θα αποφασίσουμε». Πιο συγκεκριμένος ο αναπληρωτής του τομέα Οικονομικών του κόμματος Χρήστος Σταϊκούρας ξεκαθάρισε ότι «αν η συνταγή είναι η ίδια δεν θα την ψηφίσουμε».
Ειδικότερα για το θέμα της εποπτείας, ο Γ.Μιχελάκης δήλωσε: «Αλλο η τεχνική βοήθεια, κι άλλο η εκχώρηση
εθνικής κυριαρχίας. Αν εκχωρεί η δανειακή σύμβαση εθνική κυριαρχία είναι
αντισυνταγματική».
Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι το «κούρεμα» έγινε αναπόφευκτο εξαιτίας της αποτυχίας της ασκούμενης πολιτικής.
Υπογράμμισε ακόμη ότι η χώρα θα υποστεί όλες αυτές τις θυσίες προκειμένου να φτάσει το 2020 εκεί που ήταν το χρέος το 2009.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαιώνει ότι κατέστρεψε μοναστήρι στο νότιο Λίβανο
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

