Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Το ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνει στη Λιβύη έως τα τέλη του 2011, λέει το Μεταβατικό Συμβούλιο

Το ΝΑΤΟ πρέπει να παραμείνει στη Λιβύη έως τα τέλη του 2011, λέει το Μεταβατικό Συμβούλιο

Ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να διατηρήσει την εμπλοκή του στη χώρα έως τα τέλη του 2011 για να βοηθήσει την κυβέρνηση να εμποδίσει τους κανταφικούς να εγκαταλείψουν τη χώρα. Την Παρασκευή οι οριστικές αποφάσεις του ΝΑΤΟ, το οποίο σε αρχική απόφαση αναφέρει ότι σκοπεύει να τελειώσει η επιχείρηση στις 31 Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ, δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να διατηρήσει την εμπλοκή του στη χώρα έως τα τέλη του 2011 για να βοηθήσει την κυβέρνηση να εμποδίσει τους κανταφικούς να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σε συνάντηση στο Κατάρ, ο Μουσταφά Αμπντέλ Τζαλίλ δήλωσε ότι η Λιβύη αναζητά βοήθεια με την τεχνική υποστήριξη και τη διοικητική μέριμνα από γειτονικές και φιλικά προσκείμενες χώρες.

Η συζήτηση σχετικά με την παραμονή της Συμμαχίας στη Λιβύη θα διεξαχθεί την Παρασκευή. Η απόφαση επρόκειτο να ληφθεί το Σάββατο, ωστόσο, αναβλήθηκε.

Σε μία πρώτη συζήτηση, το ΝΑΤΟ αποφάσισε το τέλος της αποστολής στη Λιβύη στις 31 Οκτώβρη, με τον διοικητή της εκστρατείας να δηλώνει ότι η Συμμαχία εκτιμά πως οι δυνάμεις του NTC μπορούν να ανταπεξέλθουν στα ζητήματα ασφαλείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο