
Κατηγορηματικά αποκλείει η Πορτογαλία την αναδιάρθρωση του χρέους της
Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Βίτορ Γκασπάρ απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνησή του να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους εξηγώντας ότι η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Πορτογαλίας θα οδηγήσει σε μια «διακοπή της χρηματοδότησής της», αποστερώντας ταυτοχρόνως τη Λισαβόνα από την πρόσβαση σε «θεμελιώδη αγαθά και υπηρεσίες».
Ο υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Βίτορ Γκασπάρ απέκλεισε το ενδεχόμενο η κυβέρνησή του να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους.
Η επιλογή αυτή, η οποία εξετάζεται για την Ελλάδα, είναι «μία ψευδαίσθηση, μία πλαστή εικόνα» για την Πορτογαλία, είπε την Τετάρτη ο κ.Γκασπάρ καταθέτοντας στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή.
Διευκρίνισε συγχρόνως ότι η αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους της Πορτογαλίας θα οδηγήσει σε μια «διακοπή της χρηματοδότησής της», αποστερώντας ταυτοχρόνως τη Λισαβόνα από την πρόσβαση σε «θεμελιώδη αγαθά και υπηρεσίες», ακόμα και από τη δυνατότητα να καταβάλλονται στο μέλλον κανονικά μισθοί και συντάξεις.
«Αυτή η κατάσταση σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί βιώσιμη εναλλακτική λύση», ανέφερε ο αξιωματούχος.
Στο μεταξύ οι εκπρόσωποι της αριστεράς κατηγορούν την κυβέρνηση Κοέλιο ότι με την αδιαλλαξία που επιδεικνύει υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθούν οι όροι υπό τους οποίους ενδέχεται να γίνει, μεταγενέστερα, αναδιάρθρωση του πορτογαλικού χρέους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γερμανικό
- Κυπριακό: Ο Ερχιουρμαν χαιρετίζει την επίσκεψη Γκουτέρες και κάνει λόγο για «ουσιαστικές συζητήσεις»
- Ο Τραμπ απειλεί με επιπλέον δασμούς τον Καναδά για την μόλυνση του αέρα λόγω των πυρκαγιών
- Συμπαράσταση σε τρομοκράτες
- Καναδάς: Πάνω από 200 πυρκαγιές παραμένουν εκτός ελέγχου
- ΗΠΑ: Το μαρούλι μιας αλυσίδας φαστ φουντ υπεύθυνο για την επιδημία διάρροιας
- Δύο πετρελαιοφόρα φέρονται να χτύπησαν σε νάρκες στη νότια διαδρομή του Ορμούζ – Διαψεύδει η CENTCOM

