Η Nova προσφέρει ένα σύνολο υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, όπως το High Definition (HD), η υπηρεσία Plus (δυνατότητα εγγραφής, παύσης, rewind & fast forward προγράμματος), η υπηρεσία Multiview (ταυτόχρονη θέαση διαφορετικού προγράμματος σε δύο διαφορετικές τηλεοράσεις), καθώς και πλήθος ψηφιακών ευκολιών (TV guide, υπενθύμιση και άλλα).

Η υπηρεσία Nova HD απαιτεί τον ανάλογο αποκωδικοποιητή Nova HD 831 ή Nova HD 865 και αφορά όσους έχουν τηλεόραση είτε Full HD, είτε HD Ready. Πρόκειται για μια συνδρομητική υπηρεσία που χρεώνεται 4,99 ευρώ το μήνα και αφορά στα κανάλια υψηλής ευκρίνειας όπως το κινηματογραφικό κανάλι Novacinema HD, τα αθλητικά κανάλια Novasports HD και Eurosport HD και το βραβευμένο κανάλι ντοκιμαντέρ Natioanal Geographic Channel HD. Δείτε σε ποιά κανάλια υψηλής ευκρίνειας δίνει πρόσβαση η Nova ανά πακέτο Full Pack, Sports, κ.λπ.

Η υπηρεσία Nova Multiview σας επιτρέπει να βλέπετε δύο κανάλια Nova σε δύο διαφορετικές τηλεοράσεις υπό την προϋπόθεση ότι θα έχετε προμηθευτεί δύο αποκωδικοποιητές HD. Η συνδρομή στην υπηρεσία Multiview χρεώνεται 7,5 ευρώ το μήνα και εάν την συνδυάσετε με την υπηρεσία προβολής περιεχομένου σε υψηλή ευκρίνεια (η οποία μόνη της κοστίζει 4,99 ευρώ το μήνα), το κόστος και για τις δύο υπηρεσίες είναι 9,90 ευρώ το μήνα.

Η υπηρεσία Nova Plus παρέχεται δωρεάν σε όλους τους συνδρομητές, απαιτεί ωστόσο τον αποκωδικοποιητή με σκληρό δίσκο NovaBox HD PVR 865 (€149). Υπό την προϋπόθεση αυτή, η Nova Plus σας δίνει τις παρακάτω δυνατότητες:

  • Πάγωμα ζωντανού προγράμματος και επανεκκίνηση από το σημείο παύσης

H υπηρεσία Νοva Plus σας δίνει την δυνατότητα να σταματάτε και να βλέπετε το αγαπημένο σας πρόγραμμα από το σημείο της παύσης, όποτε εσείς το επιθυμείτε.

  • Εγγραφή και ταυτόχρονη παρακολούθηση ζωντανού προγράμματος

Όταν είστε σε δίλλημα να επιλέξετε ανάμεσα σε δυο προγράμματα, να μην χάσετε κανένα από αυτά.

  • Δυνατότητα εγγραφής έως και 130 ωρών προγράμματος

Έτσι μπορείτε να δημιουργήσετε τη δική σας ταινιοθήκη (μπορείτε να κάνετε εγγραφή έως και 50 ταινίες) ή μαραθώνιους σειρών. Όλες οι εγγραφές σας αποθηκεύονται στη Λίστα Εγγραφών (play list) όπου εκεί μπορείτε να τις διαχειριστείτε όπως εσείς επιθυμείτε. Mπορείτε να τοποθετήσετε στο πρόγραμμα που έχει ήδη γράψει σελιδοδείκτες (bookmarks), ώστε να μπορείτε να πλοηγηθείτε γρηγορότερα μέσα σε αυτό και στις αγαπημένες σας σκηνές.

  • Προγραμματισμός μελλοντικής εγγραφής

Χάρη στον ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος TV Guide της Nova, μπορείτε να επιλέξετε και να προγραμματίσετε συγκεκριμένα προγράμματα προς εγγραφή σε καθημερινή ή εβδομαδιαία βάση.

  • Rewind και Fast Forward προγράμματος

Μπορείτε να κάνετε rewind και να ξαναδείτε τη φάση που επιλέξατε, ακόμα και σε αργή κίνηση (π.χ. να δείτε το γκολ που χάσατε κατά τη διάρκεια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα).

  • Άλλες ψηφιακές ευκολίες και παιχνίδια

Μια σειρά από ψηφιακές υπηρεσίες που διευκολύνουν και ταυτόχρονα διευρύνουν την τηλεοπτική εμπειρία για εσάς και όλη την οικογένεια: Nova Scope, TV Guide, Reminder , Ασφάλεια – Προστασία, Μηνύματα, Αγαπημένα Κανάλια κ.ά. και πολλά παιχνίδια δίνουν μια άλλη διάσταση στην οικιακή ψυχαγωγία σας.

  • Με το Nova TV Guide έχετε πρόσβαση στα πλήρη περιεχόμενα του οδηγού χωρίς να αφήσετε το πρόγραμμα που παρακολουθείτε. Ο ηλεκτρονικός οδηγός προγράμματος (EPG) σας παρέχει πληροφορίες στα ελληνικά και στα αγγλικά για τα προγράμματα της Nova, μέσα από την οθόνη της τηλεόρασής σας, χωρίς να χρειαστεί να αλλάξετε το κανάλι στο οποίο είστε συντονισμένοι. Πιο συγκεκριμένα: την ώρα έναρξης και λήξης των προγραμμάτων, την περιγραφή του είδους, σύνοψη, καθώς και τις σημαντικότερες πληροφορίες για το περιεχόμενό τους.
  • Η υπηρεσία υπενθύμισης προσφέρεται από τη Nova, για να μη χάνετε κανένα από τα αγαπημένα σας προγράμματα. Mε το πάτημα ενός κουμπιού, μπορείτε να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία υπενθύμισης. Όταν αρχίσει το πρόγραμμα που έχετε επιλέξει, ένα μήνυμα θα εμφανιστεί στην οθόνη σας που θα σας ενημερώνει ότι αρχίζει η αγαπημένη σας εκπομπή ή και να σας μεταφέρει αυτόματα σε αυτήν αν το επιλέξετε.
  • Οι υπηρεσίες Γονικού Ελέγχου σας δίνουν την δυνατότητα να ελέγχετε το περιεχόμενο που παρακολουθεί η οικογένεια σας, ιδιαίτερα στην περίπτωση που υπάρχουν ανήλικοι στην οικογένεια. Το Κλείδωμα Προγράμματος σας επιτρέπει να κλειδώνετε τα προγράμματα που θεωρείτε εσείς ακατάλληλα και να τα ξεκλειδώνετε όποτε εσείς θελήσετε. Επίσης, ο γονικός έλεγχος σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγξετε την πρόσβαση στην τηλεθέαση, ανάλογα με το σήμα καταλληλότητας του προγράμματος ή να κάνετε πλήρες κλείδωμα.
  • Μέσω του ψηφιακού δορυφορικού αποκωδικοποιητή μπορείτε να λαμβάνετε μηνύματα, που σας κρατούν σε συνεχή επαφή με τη Nova, -χρήσιμες πληροφορίες ώστε να μη χάνετε τίποτα από το πρόγραμμά της.
  • Μπορείτε να δημιουργήστε τα δικά σας τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά προσωπικά μπουκέτα με τα αγαπημένα σας κανάλια ή σταθμούς. (Στο Προσωπικό Mπουκέτο του μενού θα βλέπετε αποκλειστικά και μόνο τα αγαπημένα σας κανάλια από τα μπουκέτα της Nova).

Εκτός από τις προαναφερόμενες ευκολίες, η Nova παρέχει τις λεγόμενες αμφίδρομες υπηρεσίες που ονομάζονται Novascope. Σε αυτές περιλαμβάνεται πληροφόρηση για τις προβολές στους κινηματογράφους και τις θεατρικές παραστάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πρόσβαση σε παιχνίδια, άμεση ενημέρωση για τα αποτελέσματα των αγώνων ποδοσφαίρου και μπάσκετ αλλά και για το ΛΟΤΤΟ, το ΤΖΟΚΕΡ, το ΠΡΟΤΟ, SUPER 3 και EXTRA 5 καθώς και ΠΡΟ-ΠΟ και ΠΡΟΠΟ-ΓΚΟΛ, εφαρμογή για το Χρηματιστήριο (μετοχές, δείκτες σε πραγματικό χρόνο, δείκτες κλάδων και μετοχές με ολιγόλεπτη καθυστέρηση, ειδήσεις ελληνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος), ειδήσεις, πρόβλεψη καιρού για δύο 24ωρα, εημερεύονται και διανυκτερεύοντα φαρμακεία και χρήσιμα τηλέφωνα σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη.

Τέλος, σε ότι αφορά στο λογαριασμό σας και την επικοινωνία σας με τη Nova, η εταιρεία παρέχει την διαδικτυακή υπηρεσία MyNova για την πληρωμή του λογαριασμού, την ανανέωση, αγορά νέου εξοπλισμού και άλλα.

In.gr Τεχνολογία