Το «κούρεμα» του χρέους θα οδηγήσει σε παρατεταμένη παραγωγική αδράνεια, λέει η ΕΣΕΕ
Ένα «κούρεμα» 50% στο κρατικό χρέος που κατέχουν ιδιώτες θα οδηγήσει σε μία άγνωστης χρονικής διάρκειας παραγωγική αδράνεια και ένα καθεστώς «επιχειρηματικής εφεδρείας», επισημαίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Ένα «κούρεμα» 50% στο κρατικό χρέος που κατέχουν ιδιώτες θα οδηγήσει σε μία άγνωστης χρονικής διάρκειας παραγωγική αδράνεια και ένα καθεστώς «επιχειρηματικής εφεδρείας», επισημαίνει η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.
Μια τέτοια εξέλιξη, εκτιμά η ΕΣΕΕ, θα σήμαινε παρατεταμένη περίοδο διακοπής δανειοδότησης των
μικρομεσαίων επιχειρήσεων, οδηγώντας τις σε νέες περιπέτειες ρευστότητας.
Μετά το «κούρεμα» οι ελληνικές τράπεζες δεν θα μπορούν να στηρίξουν την αγορά με τραπεζικές
εγγυήσεις, αφού δεν θα γίνονται αποδεκτές από τους οίκους του εξωτερικού, είτε για εισαγωγές είτε για εξαγωγές, υπογραμμίζει.
Τα παραπάνω αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της επίκαιρης έρευνας της ΕΕ για τις ΜμεΕ στην Ελλάδα 2003-2010 «Small and Medium sized performance review», στα πλαίσια του Small Business Act, και η οποία δείχνει τις δυσμενείς συνθήκες στις οποίες λειτουργεί η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.
«Η γνωμάτευση της ΕΕ επιβεβαιώνει τον θάνατο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και την κατάρρευση της ραχοκοκαλιάς της ελληνικής οικονομίας», σημειώνει η ΕΣΕΕ.
Το ερώτημα πόσο ακόμα μπορούν να αντέξουν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα έχει απαντηθεί κατά την ΕΣΕΕ από την τρόικα για το 2011, αφού σε πρόσφατη έκθεση εκτιμά ότι μέχρι τέλος του έτους με τα μέτρα που επιβάλλονται θα κλείσει το 3,3% των μικρομεσαίων, δηλαδή επιπλέον 25.000 ελληνικές επιχειρήσεις με 135.000 απώλειες θέσεων εργασίας.
Την ίδια ώρα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακοίνωνε την στήριξη των ΜμεΕ στην ΕΕ για την δημιουργία θέσεων εργασίας, χωρίς βέβαια να εξαιρεί την Ελλάδα, ενώ η δραματική επιδείνωση της οικονομικής ζωής των Ελλήνων θα διαρκέσει τουλάχιστον μια πενταετία, με εξαιρετικά επώδυνες συνέπειες, αφού τα μέτρα της τρόικας θα συνεχίσουν να δημιουργούν μέχρι το 2015 βαθιά ύφεση, λουκέτα και ανεργία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποκαλύψεις Marca για το φλερτ Euroleague-ΠΑΟΚ με τρελά λεφτά
- Ο αλγόριθμος μίλησε: Ιδού οι πιθανότητες να μείνει ο Παναθηναϊκός εκτός 10άδας στην Euroleague
- ΕΕ: Ο πόλεμος έφερε «πόλεμο» μεταξύ Κόστα και φον ντερ Λάιεν
- Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο αστυνομικός που είχε ενημερωθεί καθυστερημένα από το Νοσοκομείο ότι έπασχε από καρκίνο
- ΠΑΟΚ: Τα δεδομένα για τους τραυματίες ενόψει Λεβαδειακού
- Κάι Τραμπ όπως Μαρία Αντουανέτα – Ψώνια με την εγγονή του Ντόναλντ Τραμπ στο «πιο ακριβό σούπερ μάρκετ» εν μέσω πολέμου – «Χάλια σούσι!»
