
Την Τρίτη θα ενημερωθεί το Ευρωκοινοβούλιο για την Σύνοδο Κορυφής
Το απόγευμα της Τρίτης, αντί του πρωινού της Πέμπτης που ήταν προγραμματισμένη αρχικά, θα διεξαχθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την αξιολόγηση των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Κυριακή.
Το απόγευμα της Τρίτης, αντί του πρωινού της Πέμπτης που ήταν προγραμματισμένη αρχικά, θα διεξαχθεί η συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την αξιολόγηση των αποφάσεων που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την Κυριακή.
Η πρόταση για την επίσπευση της σχετικής συζήτησης κατατέθηκε από την Ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο και έγινε δεκτή παμψηφεί από την Ολομέλεια.
Η συμπρόεδρος των Πρασίνων, Ρεμπέκα Χαρμς, χαρακτήρισε λυπηρό το Σαββατοκύριακο που μεσολάβησε πριν τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ζήτησε η συζήτηση για την οικονομική κρίση να επισπευστεί, προκειμένου να διατυπωθεί η σαφής και ξεκάθαρη θέση του Ευρωκοινοβουλίου.
Συνήγορος του αιτήματος της Ρ.Χαρμς υπήρξε ο επικεφαλής της Ομάδας των Σοσιαλιστών-Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς, που υποστήριξε ότι όχι μόνον δεν πρέπει να μάθουμε την ερχόμενη Πέμπτη το τι ακριβώς αποφασίσθηκε σ’ αυτή τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αλλά είναι πολύ σημαντικό, να στείλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ένα σαφές και ηχηρό μήνυμα προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τέλος ο Λουτσέσκου από την Εθνική Ρουμανίας
- Μια νύχτα μόνο: Μυστικά και εκπλήξεις
- Σωτήρης Καλυβάτσης για την σχέση του με την Υρώ Λούπη: «Τρέχουμε στα λιβάδια σε αργή κίνηση»
- Μακρόν: Η απάντηση στα ειρωνικά σχόλια Τραμπ για το χαστούκι που του έδωσε η Μπριζίτ
- Τροποποιήσεις σε ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω της κακοκαιρίας – Σε ισχύ απαγορευτικά σε Ραφήνα και Λαύριο
- Σοκαριστικό εργατικό ατύχημα στο Κιάτο: Μηχάνημα έπιασε τα μαλλιά 40χρονης και της αφαίρεσε το δέρμα