Άγρια ζώα βγήκαν από ζωολογικό πάρκο στο Οχάιο και πυροβολήθηκαν εν ψυχρώ
Πανικό προκάλεσε στις αρχές της πολιτείας του Οχάιο η είδηση ότι 56 άγρια ζώα έφυγαν από ιδιωτικό ζωολογικό πάρκο στην περιοχή Ζέινσβιλ και κυκλοφορούσαν ελεύθερα στους δρόμους. Οι κάτοικοι πήραν εντολές να παραμείνουν στα σπίτια τους, πολλά σχολεία δεν λειτούργησαν, ενώ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση η αστυνομία αποφάσισε να πυροβολήσει και να σκοτώσει εν ψυχρώ τα ζώα.
Πανικό προκάλεσε στις αρχές της πολιτείας του Οχάιο η είδηση ότι 56 άγρια ζώα έφυγαν από ιδιωτικό ζωολογικό πάρκο στην περιοχή Ζέινσβιλ και κυκλοφορούσαν ελεύθερα στους δρόμους.
Οι κάτοικοι πήραν εντολές να παραμείνουν στα σπίτια τους, πολλά σχολεία δεν λειτούργησαν, ενώ για να αντιμετωπίσει την κατάσταση η αστυνομία αποφάσισε να πυροβολήσει και να σκοτώσει εν ψυχρώ τα ζώα.
Σύμφωνα με το BBC, την εντολή για τη θανάτωση των ζώων την έδωσε ο σερίφης του Ζέινσβιλ. Νεκρά από σφαίρες έπεσαν οκτώ αρκούδες, ένας λύκος, τρία κούγκαρ, δεκαεπτά λιοντάρια, ένας μπαμπουίνος και 18 τίγρεις της Βεγγάλης.
Άλλα έξι ζώα -τρεις λεοπαρδάλεις, μία αρκούδα και δύο μαϊμούδες- πιάστηκαν από τις αρχές και μεταφέρθηκαν στο κοντινό ζωολογικό πάρκο Κολόμπους. Ένας λύκος βρέθηκε νεκρός, ενώ μία μαϊμού αγνοείται…
Ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ζωολογικού πάρκου, απ’ όπου έφυγαν τα ζώα, βρέθηκε νεκρός. Οι αρχές εκτιμούν ότι άφησε τα ζώα να φύγουν και εν συνεχεία αυτοκτόνησε.
Οι χειρισμοί της αστυνομίας έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις φιλοζωικών οργανώσεων και όχι μόνο. Σύμφωνα με αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, η εν ψυχρώ δολοφονία των 18 τίγρεων της Βεγγάλης είναι ένα πολύ λυπηρό γεγονός, δεδομένου ότι σε όλο τον κόσμο βρίσκονται μόνο 1.400.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η διελκυστίνδα της Μέσης Ανατολής: Γιατί οι σύμμαχοι του Ιράν αποφεύγουν έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με τις ΗΠΑ
- Χρήστος Ράμμος: Αποδομώντας το «Alitheia Forum» σε 218 λέξεις – «Ο ελεγχόμενος δεν μπορεί να προσδιορίσει πως θα του γίνει ο έλεγχος»
- Στα θρανία οι ασθενείς για τα δικαιώματά τους και την ψηφιακή υγεία
- Συνταγή: Λιγκουίνι με γαρίδες
- Ιράν: Εντείνει τις επιθέσεις σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις – 8 νεκροί από ισραηλινή επίθεση σε εκτοπισμένος στον Λίβανο
- Πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χτυπήθηκε από βλήμα ανοικτά των ΗΑΕ

