
Πιστοληπτική υποβάθμιση της Ισπανίας κατά δυο βαθμίδες από την Moody’s
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας κατά δυο βαθμίδες, σε Α1 από Αa2 προχώρησε η Moody’s. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες υποβαθμίσεις από την Standard & Poor’s και την Fitch Ratings τις προηγούμενες ημέρες. Η Moody’s προειδοποιεί πως οι αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης της Ισπανίας έχουν αποδυναμωθεί περαιτέρω λόγω της επιδείνωσης των προοπτικών διεθνώς αλλά και των δύσκολων συνθηκών χρηματοδότησης για τον τραπεζικό τομέα και τον αντίκτυπο που αυτό έχει για την ευρύτερη οικονομία.
Στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας κατά δυο βαθμίδες, σε Α1 από Αa2 προχώρησε η Moody’s. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες υποβαθμίσεις από την Standard & Poor’s και την Fitch Ratings τις προηγούμενες ημέρες.
Η Moody’s προειδοποιεί πως οι αδύναμες προοπτικές ανάπτυξης της Ισπανίας έχουν αποδυναμωθεί περαιτέρω λόγω της επιδείνωσης των προοπτικών διεθνώς αλλά και των δύσκολων συνθηκών χρηματοδότησης για τον τραπεζικό τομέα και τον αντίκτυπο που αυτό έχει για την ευρύτερη οικονομία.
Εκτιμά ακόμη ότι το ΑΕΠ της Ισπανίας το 2012 θα αυξηθεί κατά 1% έναντι προηγούμενης εκτίμησης για ανάπτυξη 1,8%. Σημειώνει δε ότι οι χαμηλοί ρυθμοί ανάπτυξης καθιστούν ακόμα πιο δύσκολη την επίτευξη των φιλόδοξων δημοσιονομικών στόχων για την Ισπανία.
Η Moody’s εκτιμά πως η Ισπανία είναι ευάλωτη στις πιέσεις των αγορών, καθώς από τα τέλη του Ιουλίου δεν έχει προκύψει κάποια αξιόπιστη λύση στην τρέχουσα κρίση χρέους, ενώ όπως διαφαίνεται θα απαιτηθεί χρόνος για να αποκατασταθεί πλήρως η εμπιστοσύνη στην πολιτική συνοχή της Ευρωζώνης και στις προοπτικές ανάπτυξης.
«Οι μεγάλες ανάγκες δανεισμού και οι μεγάλες εξωτερικές υποχρεώσεις των ισπανικών τραπεζών και επιχειρήσεων την καθιστούν ευάλωτη σε νέες πιέσεις», σημειώνεται στην έκθεση του οίκου αξιολογησης.
Τέλος, ο οίκος Moody’s υπογράμμισε πως με τη συγκεκριμένη υποβάθμιση ολοκλήρωσε την αξιολόγηση που ξεκίνησε στις 29 Ιουλίου για την Ισπανία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δίκη Τεμπών: Συνεχίζεται σήμερα η διαδικασία με τις τοποθετήσεις των συνηγόρων
- Ο Πούτιν αποκάλυψε ότι έλαβε μήνυμα από τον Ιρανό ανώτατο ηγέτη
- Όλα όσα αξίζει να ξέρεις για την προπόνηση με βάρη
- Αλλαγές στα επιδόματα: Δημιουργείται ενιαίο ψηφιακό μητρώο
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 28.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/t_h_e_h_i_d_d_e_n_-peWhm5_xJjI-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442