Δικαιολογημένα, κατά το Βερολίνο, τα αιτήματα των διαδηλωτών για τραπεζικό «χαλινάρι»
«Κατανόηση» για τα αιτήματα των διαδηλώσεων κατά των διεθνών τραπεζικών πρακτικών, όπως αρθρώνονται και από το κίνημα που ξεκίνησε στη Γουόλ Στριτ, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας, λέγοντας πως θέση της Άνγκ.Μέρκελ είναι πως τα αιτήματα πηγάζουν από «μία δικαιολογημένη απαίτηση για δικαιοσύνη». Το Βερολίνο θεωρεί ότι είναι «αναγκαίο να μπουν κοινωνικά αποδεκτά "χαλινάρια"» -σημειώνοντας ωστόσο πως για την κρίση στην Ευρωζώνη «δεν ευθύνονται μόνο οι τράπεζες, αλλά και οι χώρες που ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους».
«Κατανόηση» για τα αιτήματα των διαδηλώσεων κατά των διεθνών τραπεζικών πρακτικών, όπως αρθρώνονται και από το κίνημα που ξεκίνησε στη Γουόλ Στριτ, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας, λέγοντας πως θέση της Άνγκ.Μέρκελ είναι πως τα αιτήματα πηγάζουν από «μία δικαιολογημένη απαίτηση για δικαιοσύνη».
Ο εκπρόσωπος της Γερμανίδας καγκελαρίου Στ.Ζάιμπερτ ανέφερε την Δευτέρα, μετά το Σαββατοκύριακο των διαδηλώσεων στα «πρότυπα» των κινητοποιήσεων στη Νέα Υόρκη, πως το Βερολίνο «παίρνει πολύ σοβαρά τους διαδηλωτές».
Το Βερολίνο, προσέθεσε, θεωρεί ότι είναι «αναγκαίο να μπουν κοινωνικά αποδεκτά «χαλινάρια»» στις τραπεζικές πρακτικές, κάτι που «δεν έχει μέχρι στιγμής καταστεί δυνατό με τρόπο που εμείς θα θεωρούσαμε ικανοποιητικό».
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος σημείωσε πως για την κρίση στην Ευρωζώνη «δεν ευθύνονται μόνο οι τράπεζες, αλλά και οι χώρες που ζούσαν πάνω από τις δυνατότητές τους».
Παράλληλα, η γερμανική αντιπολίτευση -διά στόματος του επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ- έχει καλέσει για αναδιάταξη του χρημαστοπιστωτικού τοπίου με διάσπαση των επενδυτικών τμημάτων των τραπεζών από εκείνα που ασχολούνται με τη λιανική τραπεζική.
Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ, αναφέρει η Sueddeutsche Zeitung, εμφανίζεται αρχικά ανοικτό σε παρόμοια πρόταση που διατύπωσε το Σεπτέμβριο βρετανική επιτροπή, που είχε σχηματιστεί μετά την την κρίση του 2008. H πρόταση από το Λονδίνο καλούσε για τη δημιουργία ενός συστήματος «τραπεζικού διαχωρισμού» για μεγαλύτερο περιορισμού του συστημικού ρίσκου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442