
Που είναι οι άνεργοι;
Γιατί δεν τους βλέπουμε σχεδόν πουθενά;
Μαθαίνω πως από την αρχή της κρίσης περίπου 350.000 συμπατριώτες μας έχουν χάσει τη δουλειά τους. Ωστόσο, στις πορείες, τις καταλήψεις και τα τηλεοπτικά παράθυρα βλέπω μόνο εργαζόμενους (κυρίως του δημοσίου) και ελεύθερους επαγγελματίες.
Που είναι όσοι τα έχουν χάσει όλα; Γιατί δεν τους βλέπουμε πουθενά;
Υποπτεύομαι πως για την απουσία τους ισχύει η μια ή και οι δύο από τις παρακάτω εξηγήσεις:
1. Δεν διαθέτουν τη συγκροτημένη ισχύ των οργανωμένων συμφερόντων που μπορούν πιο εύκολα να μαζεύουν κόσμο και να πιέζουν την κοινωνία.
2. Έχουν χάσει κάθε ελπίδα και δεν πιστεύουν πως οποιαδήποτε μορφή πίεσης θα τους βοηθήσει σε κάτι.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορώ να μην υπενθυμίσω πως αυτοί είναι οι συμπολίτες μας με το μεγαλύτερο πρόβλημα. Αν έχεις τη δουλειά σου (και δεν χρωστάς) μπορείς να μειώσεις το βιοτικό σου επίπεδο και να ζήσεις φτωχότερα αλλά με αξιοπρέπεια.
Χωρίς δεκάρα στην τσέπη όμως εξαρτάσαι από την ελεημοσύνη των άλλων. Κι αυτό λυγίζει την αυτοπεποίθησή σου και σε αφήνει έρμαιο της τύχης. Κι αν δεν μπορούμε να βοηθήσουμε τους ανέργους, τουλάχιστον ας μην τους ξεχνούμε.
Γιώργος Επιτήδειος
- «Τέλος» στην καταστροφή απούλητων ρούχων, αξεσουάρ και υποδημάτων
- ΠΑΟΚ: «Οσμάν μέρα πρώτη» – Το βίντεο της ΚΑΕ για την πρώτη μέρα του Τούρκου φόργουορντ στον «δικέφαλο»
- ΙΟΒΕ: Ένας στους επτά νέους στην Ελλάδα μένει εκτός εργασίας και εκπαίδευσης
- Τουρκία: Αναδιαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό – Ο Οζγκιούρ Οζέλ ιδρύει νέο κόμμα
- Η Γαλλία ψήφισε το «φρένο» στα social media για τα παιδιά κάτω των 15 ετών
- Δήμος Αθηναίων: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Λυκαβηττό και ειδικό ωράριο για την καθαριότητα λόγω καύσωνα



