
Τεχνολογία της Microsoft μετατρέπει τα πάντα σε οθόνες αφής
Πειραματικό φορητό σύστημα που αναπτύσσει η Microsoft μετατρέπει οποιαδήποτε επιφάνεια -από τον τοίχο μέχρι την παλάμη του ίδιου του χρήστη- σε οθόνη αφής. Το OmniTouch χρησιμοποιεί έναν προβολέα που εμφανίζει εικονικά πληκτρολόγια και μία κάμερα που παρακολουθεί τα δάχτυλα.
Πειραματικό φορητό σύστημα που αναπτύσσει η Microsoft μετατρέπει οποιαδήποτε επιφάνεια -από τον τοίχο μέχρι την παλάμη του ίδιου του χρήστη- σε οθόνη αφής.
Το OmniTouch χρησιμοποιεί έναν προβολέα που εμφανίζει εικονικά πληκτρολόγια ή άλλες διεπιφάνειες ελέγχου, ρυθμίζοντας μάλιστα αυτόματα την εικόνα ώστε να εμφανίζεται όσο γίνεται λιγότερο παραμορφωμένη.
Το σύστημα περιλαμβάνει επίσης μια κάμερα που υπολογίζει το βάθος, παρόμοια με τον αισθητήρα του Kinect, ενός περιφερειακού για το Xbox που αναγνωρίζει χειρονομίες. Η κάμερα παρακολουθεί τις κινήσεις των δακτύλων και καταλαβαίνει πιο σημείο της εικόνας ακουμπά ο χρήστης ανά πάσα στιγμή.
«Μπορεί κανείς να φανταστεί ότι κάθε τι που κάνουμε σήμερα με τις φορητές συσκευές θα μπορεί να γίνεται και πάνω στο χέρι μας με τη βοήθεια του OmniTouch» σχολίασε ο Κρις Χάρισον, υποψήφιος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon, o oποίος συνεργάζεται με τη Microsoft για την τελειοποίηση της τεχνολογίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Νόρις άντεξε κι επέστρεψε στις νίκες στο Grand Prix της Ουγγαρίας (pic)
- Η ταινία «Θέλμα & Λουίζ» δεν είναι μια κινηματογραφική επίθεση στους άνδρες
- Ιράν: Ο Τραμπ σταμάτησε τις επιθέσεις «για να δώσει χώρο στη διπλωματία» – Και γιατί τελειώνουν τα πυρομαχικά
- Τσβόλε – ΑΕΚ 2-3: Το… γύρισε με δύο γκολ του Βάργκα, αλλά θέλει δουλειά (vid)
- Ρουμανία: Κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή μετά την κατάρριψη και τρίτου drone
- Νέα Αριστερά: Ο Θεόδωρος Μεγαλοοικονόμου αγωνίστηκε για μια κοινωνία που δεν περιθωριοποιεί


