
Κατά δεκάδες βγαίνουν από τις φυλακές οι πολιτικοί κρατούμενοι στη Μιανμάρ
Εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι στη Μιανμάρ, μετά την απόφαση του προέδρου της χώρας να τους χορηγήσει αμνηστία. Ανάμεσά τους μέλη της Εθνικής Ένωσης για τη Δημοκρατία της ηγέτιδας της αντιπολίτευσης, Αούνγκ Σαν Σούου Κίι. Συνολικά πρόκειται να απελευθερωθούν 6.359 άτομα.
Εκατοντάδες πολιτικοί κρατούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι στη Μιανμάρ, μετά την απόφαση του προέδρου της χώρας να τους χορηγήσει αμνηστία.
«Όσο περισσότεροι πολιτικοί κρατούμενοι απελευθερώνονται, τόσο το καλύτερο για τη χώρα» δήλωσε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης, Άουνγκ Σαν Σούου Κίι.
«Η ανεξαρτησία του καθενός είναι ανεκτίμητη» πρόσθεσε.
«Ο Ζαργκανάρ είναι μεταξύ αυτών που απελευθερώθηκαν» είπε ο Μπο Κίι, ο αναπληρωτής γραμματέας της Οργάνωσης Συμπαράστασης στους πολιτικούς κρατούμενους, αναφερόμενος στον δημοφιλή κωμικό.
Ακτιβιστές ανακοίνωσαν ότι απελευθερώθηκαν, επίσης, πρόσωπα που είχαν συμμετάσχει στις ταραχές
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κώστας Φορτούνης: Γύρισε σπίτι του για να ξαναγράψει ιστορία
- Οι ΗΠΑ δεν έχουν εγκρίνει ακόμα την πώληση όπλων στην Ταϊβάν
- Βγήκαν οι μάσκες στην ΕΠΟ: Οι ομάδες που φώναζαν για τη διαιτησία κράτησαν τον Λανουά
- Κατρίνης: Να ενημερωθεί άμεσα η Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών της Βουλής για το ουκρανικό drone
- Ιράν: Στα μέσα Ιουνίου η κηδεία του αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ – Τρεις ημέρες θα διαρκέσουν οι τιμητικές εκδηλώσεις
- Ο Κιάνου Ριβς ζητά επιείκεια για τον σκηνοθέτη που κινδυνεύει με 10ετή φυλάκιση για απάτη εκατομμυρίων




